станція переливання крові фото

Вінницька станція переливання крові чекає нове обладнання за мільйон гривень

18 травня 2016, 15:01

Цього року також планують реконструювати саме приміщення станції

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницька станція переливання крові чекає нове обладнання за мільйон гривень

    Додати коментар


На Вінницьку обласну станцію переливання крові закупили нове обладнання вартістю мільйон гривень. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Людмила Грабович.

За її словами, тендерну процедуру уже провели. На виділені кошти закупили центрифуги, ваги, зварювач та запаювач.

– Загалом на модернізацію станції переливання крові виділено 1,5 мільйони гривень. Частина з цих коштів була передбачена на обладнання. В кінці місяця мені також мають надати проектно-кошторисну документацію на реконструкцію приміщення. Ми просили додаткові кошти на обладнання, якщо нам їх виділять, тоді можна буде говорити більше,  зауважила чиновниця.

Як пояснила головний лікар станції переливання крові Оксана Банах, нове обладнання скоротить час довгих технологічних процесів в роботі.

– Центрифуги працюють постійно, ми щоразу доставляємо в них капсули з кров'ю. В новому обладнанні можна буде ставити більше капсул.

Зараз працює старе обладнання, яке треба було замінити давно і ми раді, що нас почули.

Коли саме обладнання прибуде на станцію, наразі невідомо, його чекають у найближчі місяці. Всього на департамент охорони здоров'я цього року з обласного бюджету виділили 18,4 млн грн.

Нагадаємо, кошти на модернізацію станції переливання крові виділили після резонансної заяви очільниці фонду допомоги онкохворим дітям Валентини Маркевич про зараження дітей гепатитом С у вінницькій дитячій обласній лікарні восени минулого року. За її словами на той час в онкогематологічному відділені дитячої лікарні знаходилось дев'ятеро дітей з гепатитом С, які захворіли внаслідок переливання зараженої крові.

Фото: thejizn.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення