палац Потоцьких фото

Палац Потоцьких на Вінниччині хочуть «віддати» Києву

02 серпня 2016, 08:33

Регіональні бюджети не мають потрібної кількості коштів для реставрації палацу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Палац Потоцьких на Вінниччині хочуть «віддати» Києву

    Додати коментар

Пам'ятку архітектури національного значення планують передати на баланс Міністерства культури України. Про це у коментарі кореспонденту Vlasno.info розповів начальник управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації Станіслав Городинський.

– Таких колосальних коштів для реставрації палацу районний та обласний бюджети не знайдуть, простіше було би залучати центральні кошти, – пояснює пан Станіслав. – Тому звертатимемося із листом до Володимира Гройсмана, аби Кабмін, а саме Мінкульт, допоміг опікуватися палацом та підтримувати його в належному стані, все-таки це пам"ятка архітектури національного значення, а у нас на нього фізично коштів немає. Мова йде про десятки мільйонів гривень. Сподіваємося, у наступному році у державному бюджеті закладуть кошти на ремонт.

Наразі палац Потоцьких XVIII століття перебуває на балансі Тульчинської районної ради.

Фото: pizzatravel.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення