гроші фото

Вінничани можуть розраховувати ще на 1,2 мільйони «депутатських» коштів

08 жовтня 2016, 12:45

Депутатський фонд збільшили до чотирьох мільйонів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани можуть розраховувати ще на 1,2 мільйони «депутатських» коштів

    Додати коментар

Вчора, 7 жовтня, під час позачергового пленарного засідання сесії обласної ради депутати підтримали зміни до програми соціального захисту населення, згідно яких депутатський фонд збільшується до чотирьох мільйонів гривень щорічно, повідомляє Vlasno.info.

Кошти з депутатського фонду депутати надають громадянам на медичні, соціальні чи побутові потреби. Минулого року на ці цілі депутатам виділили 2,8 млн грн.

Вчора ж ухвалили рішення про виділення депутатам ще 1,2 мільйона гривень. Відтак вінничани можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу на медичні чи соціальні потреби від депутатів обласної ради.

– Звернень від громадян дуже багато – просять допомоги на лікування, купівлю ліків. Тому стало питання про збільшення депутатського фонду. За дев'ять місяців поточного року є перевиконання надходжень обласного бюджету, за рахунок чого і стало можливим виділити додаткові кошти, – прокоментував голова бюджетної комісії облради Геннадій Мазур.

Разом з тим депутати переглянули і систему розподілення коштів. Так «рядові» депутати мають у своєму розпорядженні 1% від фонду, тобто близько 12 тисяч до кінця року із додатково виділеної суми. Голови постійних комісій, у свою чергу, можуть розпоряджатися 1,4% суми – близько 16 тис. грн. У розпорядженні голови обласної ради та голови ОДА – 3% від суми, тобто близько 36 тис грн.

Додатковими грошима депутати зможуть розпоряджатися уже цього року.

Нагадаємо, депутати також виділили 18 мільйонів на охорону здоров'я та мільйон на оборонно-правоохоронну програму Вінницької області.

А вінницьким держслужбовцям не вистачає майже 50 мільйонів на зарплату.

Фото: portal.lviv.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення