бюджет фото

Посадовці обіцяють «революцію» у новому бюджеті

04 листопада 2016, 08:32

Змінюється підхід до формування бюджету та виділення коштів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Посадовці обіцяють «революцію» у новому бюджеті

    Додати коментар


Бюджет 2017 року формуватиметься за новим принципом – програмно-цільовим, який докорінно змінює підходи до розподілу коштів. Про це повідомив директор департаменту та фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський, повідомляє Vlasno.info.

– Ми відходимо від функціонального методу фінансування мережі до фінансування надання послуг. Будь-яка програма буде передбачати, для чого виділяються бюджетні кошти, хто буде виконавцем робіт і який результат буде досягнуто. Тобто цей підхід орієнтований на кінцевий результат, – пояснив Копачевський.

За словами посадовця, програми мають бути представлені в кожній галузі більше того – у кожному напрямку цієї галузі. Такий перехід передбачений бюджетним кодексом. Взагалі ж, за так працює практично увесь світ.

– Зараз приймаємо бюджетні запити і прогнозуємо, що до кінця листопада ми презентуємо бюджет в облдержадміністрації, бюджетній комісії для обговорення спеціалістами, а потім представимо на обговорення громадськості, – зауважив фінансист.

Як зазначив Копачевський, зі зміною підходу змінюється взагалі ідеологія бюджету. Зазнають змін всі нормативно-правові документи, змінюється класифікація бюджету. Над цим науково-дослідний інститут працював не один рік.

– Такий підхід призведе до розширення прав розпорядника коштів. Тобто на виділені гроші він має досягти максимум результату. Буде конкурс між виконавцями програм, за можливість ці коши отримати. Звісно, отримає їх той, хто надає кращі послуги. Це можуть бути заклади і не нашої області. Наприклад, ми оплачуємо Львівському обласному бюджету за лікування хворих радіоактивним йодом.

Виявилось, що закуповувати обладнання для цього надто дорого, простіше оплатити лікування хворих в іншій області.

Фінансист запевнив, що кожна програма, на яку виділятимуться буде розглядатися і вивчатися окремо, перш, ніж отримає фінансування.

Фото: hyser.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення