У Києві пройшов бізнес-форум "Київ - місто підприємців"

«Підтримка малого бізнесу — пріоритет місцевих рад» - Віталій Кличко **

21 листопада 2016, 18:22

У Києві пройшов бізнес-форум "Київ - місто підприємців"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Підтримка малого бізнесу — пріоритет місцевих рад» - Віталій Кличко **

  адміністратор   Додати коментар

У Києві пройшов бізнес-форум "Київ - місто підприємців", на якому київский мер Віталій Кличко та ще понад 400 учасників ухвалили звернення до всіх місцевих громад України. В ньому вони закликають підтримати малий бізнес, заохотити розвиток підприємництва, створити нові робочі місця національною стратегією розвитку громад.

– Столиця починає першою, та пропонує всім місцевим громадам не обмежуватися деклараціями, а розглянути запровадження простих та прозорих механізмів підтримки малого бізнесу. І робити це шляхом компенсації відсотків за кредитами з коштів місцевих бюджетів у залежності від тієї кількості нових робочих місць, що створюються завдяки отриманому фінансуванню, - зазначив Віталій Кличко. - Наступного року на такі цілі плануємо використати понад 10 мільйонів гривень. Такі витрати місцевого бюджету повернуться досить швидко, адже нове робоче місце - це єдиний соціальний внесок та податок із зарплатні. Також це економія коштів на виплатах із безробіття.

Як відзначив мер Київа, однією з ключових проблем України зараз є високий рівень безробіття. И сьогодні саме малий бізнес зараз здатен створювати нові робочі місця та надавати поштовх для розвитку економіки. Українці є дуже працездатними, активними та творчими людьми, які мають багато ідей для самозайнятості та малого бізнесу. Вони прагнуть працювати відкрито і чесно сплатити податки.

Учасники форуму також закликали фінансові установи підтримати цю ініціативу, відкрити та розширити кредитні лінії для самозайнятості, малого та середнього бізнесу. А громадським організаціям ділової спільноти, структурам роботодавців, профільним асоціаціям варто розгорнути програми навчання та підтримки для бізнесменів-початківців, забезпечити надійний захист їх прав та інтересів.

– Українські банки готові активно кредитувати розвиток підприємництва, а місцева влада за рахунок програм компенсації кредитних відсотків буде стимулювати вирішення нагальних проблем працевлаштування та відтоку кваліфікованих кадрів, - вважає генеральний заступник голови правління Приватбанку Юрій Пікуш. - Створення нових робочих місць, насамперед у малому бізнесі, має стати ключовим показником ефективності роботи місцевої влади та конкретних чиновників на місцях - від губернаторів до мерів міст та депутатів місцевих рад.

Фото: finansy.pp.ua

** На правах реклами 


  адміністратор   21 лист. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення