Україна та Молдова шукає інвестора, який їх “з'єднає”

Україна та Молдова шукає інвестора, який їх “з'єднає”

19 лютого 2015, 13:03

Міст між Вінниччиною та Молдовою оцінили в 60 мільйонів євро

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Україна та Молдова шукає інвестора, який їх “з'єднає”

    Додати коментар

Відновлюються переговори щодо будівництва мосту через річку Дністер, який з'єднає Ямпільський район України та Сорокський район Республіки Молдова. Проект мосту журналістам представили на прес-конференції у молдавському місті Окниця. До цього проект представили керівництву країни.

 Минулого тижня у Кишиневі відбулась зустріч усіх рівнів влади — місцевих, державних, представників парламенту Молдови,  розповів голова району Сороки Віктор Сеу.  На цій зустрічі колеги представили ескізний проект мосту, який сполучатиме молдавське село Косауци та українське місто Ямпіль.

Протяжність будівництва - 6,5 кілометрів, із яких 4 км — це дорога на території Республіки Молдова. Два кілометри — будівництво структури для під'їзду до національних доріг України.

 Різниця висоти між Ямполем та Косауце не дозволяє побудувати рівний міст, лише під нахилом,  продовжує Віктор Сеу.  Висота палів зі сторони України  10 м, а зі сторони Молдови вони доходять до 30-35 метрів. Міст має виходити на дорогу Сороки-Кишинів. Розробники проекту зробили чотириколійний міст. Ціна такого проекту - біля 60 мільйонів євро. Це задорого, тому ми попросили переглянути проект і запропонувати двоколійну дорогу. Цю інформацію ми передали через голову Ямпільського району на зустрічі в Кишиневі. Сподіваюсь, ця інформація дійде до центральної влади України і буде хоча б політична підтримка. Тоді ми змогли б знайти інвесторів.

Голова Ямпільської райдержадміністрації Михайло Вдовцов розповідає, що передав пропозиції голові обласної ради. Для того ж, щоб розпочалося будівництво мосту, потрібна політична воля обох країн.

 Мають зустрітися делегації на рівні урядів України та Молдови та погодити ряд питань,  розповідає Михайло Михайлович.  Як, наприклад, функціонуватиме митниця. Вона буде одна, чи дві  із кожної зі сторін. Хто і як будуватиме під'їздні шляхи до мосту. Куди далі пускати дорогу — через Томашпіль, наприклад, чи в іншу сторону. Щоб інвестор, скажімо, на 20 років мав гарантії від обох держав.

Будівництво мосту має передусім важливе економічне значення. Обоє районів — Ямпільський в Україні та Сорокський у Молдові є тупиковими. До них немає залізничного сполучення, через них не пролягають транзитні дороги. А міст "оживив" би їх.

 Після з'єднання наших районів це стане найкоротшою дорогою на Балкани,  пояснює Михайло Вдовцов.  Міст стане коротшим транспортним сполученням для перевезення вантажів з Італії, Турції, Румунії. Зараз із Турції вантажі возять через Румунію. А через наш міст дорога стала б коротшою на 400 кілометрів.

Зараз Вінниччина із Молдовою сполучається через міст у Могилів-Подільському районі, дві поромні переправи у Ямпільському районі та одну човнову переправу Цекинівка (Ямпільський район) — Сорока.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ФІНАНСИ

  наступна публікація На “дорожні” 600 мільйонів претендують дві вінницькі фірми

  попередня публікація Fitch знизила кредитний рейтинг України