Трудові мігранти побічно вплинули на зростання інфляції

Чому трудова міграція впливає на зарплату українців

23 січня 2018, 20:05

Трудові мігранти побічно вплинули на зростання інфляції

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Чому трудова міграція впливає на зарплату українців

  адміністратор   Коментарі (2)

Товари та послуги в Україні дорожчають через підвищення зарплат, які зросли з причини трудової міграції. Трудові мігранти побічно вплинули на зростання інфляції. Водночас зарплати, які вони надсилають в Україну, стали одним з головних факторів її стримування.

Про це інформує Vlasno.info з посиланням на Gazeta.ua.

"Зростання зарплат в економіці, яке перевищило очікування, пояснюється і міграційними трендами. Зараз багато говорять про те, що вони несприятливі для України. Люди працездатного віку їдуть працювати в інші країни. Це створює тиск на ринок праці в Україні. Роботодавцям доводиться підвищувати зарплати, щоб утримати працівників", – розповів заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

"Економіка – комплексна система. Якщо в одному місці прибуває, то в іншому, відповідно, зменшується. Дійсно, трудова міграція підвищує тиск на зарплати всередині країни. Але зростання зарплат повинно відповідати зростанню продуктивності. Коли людина виробляє стільки ж, як і раніше, але хоче отримувати більше, бо інакше виїде в Польщу – цей підхід і створює тиск на ціни. З іншого боку, збільшення потоку мігрантів за кордон призводить до того, що вони більше грошей повертають в Україну. Це призводить до зміцнення обмінного курсу", – наголосив Сологуб.

За словами чиновника, ефект для інфляції був неоднозначним.

"Важливо розглядати економічну ситуацію в комплексі. Інфляція в 13,7% – це, звичайно, багато. Але з іншого боку, якщо подивитися в цілому на макроекономічну ситуацію минулого року, вона не виглядає такою вже й поганою. У цілому вона досить стабільна", – підсумував Дмитро Сологуб.

Нагадаємо, що прем'єр міністр України Володимир Гройсман повідомив, що середня зарплата в Україні на вересень 2018 року становитиме 10 тис. грн. На кінець 2017 року вона була більше 8 тис. грн..

 

Фото: http://v4asno.com


  адміністратор   23 січ. 2018 Друк Коментарі

Коментарі    Оновити список коментарів

Юрко
0 # Юрко 24.01.2018, 10:52
Это хорошо, что администратор решил глубоко копнуть, чтобы осмыслить животрепещущую тему трудовой миграции и управляемого государством роста цен на продукты питания. Вот только печатая и цитируя таких, прости Господи, "экспертов" как Сологуб, издания зарабатывают сомнительную репутацию дешевых и лживых газетенок.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Юля
0 # Юля 24.01.2018, 09:23
Дебіл Сологуб звинувачує гастарбайтерів у стагнації економіки! А звинуватити кабмін, який роздарував мільйонні зарплати, не покриті товарним виробництвом чи не усім чиновникам і через це та популістське підняття пенсій запустив станок- слабо??? Молодь тікає, бо розуміє, що не хоче нидіти як жебраки на старості і не хоче утримувати нинішніх пенсіонерів та непомірно розіжравшихся чиновників і за те, що лишиться від зарплати жити ледь-ледь при тому, що це працюючі люди. Не тікають же чиновники за кордон- вони там нікому не потрібні і платити їм там не будуть, як тут. У багатій Польщі людині платять у п"ятеро більше за однакову роботу, як тут. Але там ця робота чомусь і затребувана, і не вважається непродуктивною. Так що, поки такі недоумки, як грося і цей Сологуб сидітимуть і управлятимуть країною- країни скоро не залишиться! яде їм що з того? накрадуться і звалять жити кудись...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення