Для цього побудують спеціальний майданчик

Надшвидку транспортну систему Hyperloop тестуватимуть у Дніпрі

22 лютого 2018, 19:31

Для цього побудують спеціальний майданчик

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Надшвидку транспортну систему Hyperloop тестуватимуть у Дніпрі

  адміністратор   Додати коментар

У місті Дніпро розпочнеться будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском, повідомляє Vlasno.info з посиланням на УНІАН.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції.

«Ми створюємо компанію, яка буде займатися розробкою технології», - заявив він.

Міністр повідомив, що компанія буде називатися Hype.ua.

«Ми робимо ставку на ревіталізацію наших технологій. Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 250-300 км/год відходять у минуле з появою Hyperloop», - сказав Омелян.

Майданчик для тестування даного виду транспорту з'явиться в Дніпрі за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці.

До проекту приєдналися Академія наук, Південмаш, Укроборонпром, Unit City, Інтерпайп, Платформа розвитку інновацій.

За словами директора Південмашу, учасники робочої групи спілкувалися із засновником проекту Hyperloop One Ілоном Маском.

Однак більш активну участь в будівництві українського майданчика візьме компанія, яка займається будівництвом Hyperloop в Мексиці - вона буде консультувати робочу групу створеного Центру транспортних інновацій.

Hyperloop - це розроблена Маском транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

 

 

Фото: censor.net.ua


  адміністратор   22 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення