прапор військово-морського флоту США фото

За гроші військово-морських сил США на Вінничині відремонтують дитсадок

03 вересня 2015, 09:03

Роботи планують розпочати уже наприкінці вересня

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За гроші військово-морських сил США на Вінничині відремонтують дитсадок

    Додати коментар


У другій половині вересня у селищі Нова Гребля Калинівського району почнуться ремонтні роботи в дитячому садку. Їх проводитимуть за кошти ВМС США. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомив сільський голова Анатолій Антонюк.

— В рамках державної програми з оптимізації умов в сільських школах та дитсадках, планується остаточна здача об'єкту, — каже голова Новогребельської сільради Анатолій Анатолійович.— Вже затверджений план робіт, нещодавно приїздив інженер.

Гроші на будівництво за допомогою Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні були надані Міністерством Оборони США, а точніше — Військово-морськими силами. В самій Новій Греблі знаходиться недобудоване триповерхове приміщення, яке розраховано на 140 осіб. Зараз в селі проживає приблизно 70 дітей дошкільного віку.

Проте, за останній рік відбувся суттєвий приріст населення за рахунок переселенців з Криму. В гуртожитку, що знаходиться на території села, була розміщена група кримських татар. Вони сповідують іслам сунітського толку, а точніше належать до закритої релігійної гілки салафітів. Згідно з релігійними переконаннями цього відгалуження ісламу, хлопці та дівчата мусять навчатися окремо. Саме тому переселенці попрохали місцеву владу виділити їм приміщення. Однак через брак грошей організувати навчання дітей окремо від школи не вдалося.

Минулого року більшість дітей кримських татар ходили до сільської школи, але вже з першого вересня їх залишилося 14 (9 хлопців і 4 дівчини), а інші 7 школярів подали документи на навчання екстерном. Також приблизно 15-20 дітей татар дошкільного віку знаходяться вдома.

Одночасно із дитячим садком почнуться і роботи із зовнішнього утеплення гуртожитку з переселенцями. Запланований і ремонт дороги для зручного виїзду транспорту в бік найближчого медичного закладу.

До Нової Греблі нещодавно завітали представники ОБСЕ. Вчора закінчилася нарада місцевої громади і окремо кримських татар з міжнародними спостерігачами. Результатом має стати вирішення проблем села і шляхи порозуміння між корінними і новоприбулими мешканцями даного населеного пункту. Адже цього року навесні між ними сталася сутичка


Фото: uk.wikipedia.org

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення