Вінничани зможуть встановлювати на автомобілі номери європейського зразка

Вінничани зможуть встановлювати на автомобілі номери європейського зразка

08 січня 2015, 13:14

Європейські номери на авто будуть коштувати трохи більше 100 гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани зможуть встановлювати на автомобілі номери європейського зразка

    Додати коментар


З початком Євромайдану українці стали прикрашати свої будинки та автівки прапорами ЄС, більш того, синій стяг з вінком із 12-ти зірочок стали вивішувати біля державних установ поряд з українським синьо-жовтим. А водям так не терпілося приєднатися до євроспільноти, що дехто почав наклеювати на автомобільні номери позначки з прапорами Євросоюзу та надписом UA.

Поки що такі самовільні зміни є незаконними, але, як повідомляє прес-служба МВС, з 31 березня 2015 року кожен власник авто зможе нарешті отримати бажані номери цілком легально. Щоправда виглядатимуть вони не ідентично з європейськими, адже прапор ЄС – привілегія лише країн-членів об'єднання.

На етапі набуття членства у Європейському Союзі згідно з Регламентом Ради ЄС, який діє з 1998 року, на автомобільні номери наноситься зображення державного прапора або герба на синьому тлі та код країни.

Так, заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар запевнив:

 Державна служба інтелектуальної власності України ще 25вересня 2014 року видала МВС патент на виготовлення нових номерних знаків для транспортних засобів.

Щоправда, заробити на цьому фірми-посередники не зможуть, адже власником номерних знаків буде лише Департамент ДАІ МВС.

 Дозвіл на виготовлення номерних знаків отриманий на підставі Закону України «Про охорону прав на промислові знаки», - зазначив заступник міністра.

Чиновник зауважив, що ціни на нові номерні знаки не змінюватимуть – вони як і раніше коштуватимуть 134 гривні. При цьому номери старого зразка, тобто з українським прапором, будуть діяти і надалі, міняти їх зовсім не обов'язково.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення