електронне декларування фото

Перші е-декларації: вінницький бухгалтер має більше майна, ніж працівник Міністерства

19 серпня 2016, 10:17

Четверо вінницьких посадовців вже подали свої електронні декларації

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Перші е-декларації: вінницький бухгалтер має більше майна, ніж працівник Міністерства

    Додати коментар


Четверо вінницьких посадовців вже подали свої електронні декларації

Не дивлячись на скандал, що спалахнув навколо електронного декларування доходів, посадовці продовжують розміщувати свої декларації в єдиному державному реєстрі. На 18 серпня в реєстрі налічується 54 декларації. Серед них – четверо документів вінничан, повідомляє Vlasno.info.

Серед них – колишній начальник відділу у справах молоді, сім'ї і туризму, а нині очільник одного з управлінь в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Руслан Анфілов. Більше того, він подав одразу дві декларації – за минулий рік та за перше півріччя цього року.

Посадовець задекларував 57,7 тис грн доходу за півроку – з 1 січня по 16 серпня. А за минулий рік – 97 тис. грн. Більше, згідно декларації, посадовець нічим не володіє. Квартира у Вінниці, площею 57 квадратів та авто Honda cr-v 2008 року, належать дружині Марині.

Бухгалтер з Департаменту фінансів Вінницької ОДА Андрій Дем'яник подав декларацію за 2015 рік. Посадовець задекларував 68 тис грн сукупного доходу разом з дружиною. Сім'я Дем'яників володіє квартирою, площею 67 «квадратів» та авто «Форд», якому 27 років. Дружина посадовця отримала дохід у розмірі майже 13 тис грн, який вона отримала як допомогу у догляді за дитиною.

– Ми займаємось централізовано оформленням ключів в центри сертифікації. Я подав декларацію, щоб подивитися, як вона виглядає на сайті, як фіксується. Фактично, ми ці декларації уже здали давно в паперовому вигляді, тепер лише продублювали. Коли я подавав, на сайті було 34 декларації. Тепер весь наш відділ вчиться їх заповнювати. Думаю, з вересня кількість декларацій збільшуватиметься у геометричній прогресії, адже люди повиходять з відпусток, – розповів Дем'яник.

Подала декларацію і начальник фінансового управління Бершадської райдержадміністрації Людмила Мазур. Жінка задекларувала дві земельні ділянки: одну в Черкаській, іншу у Вінницькій областях, площею 1,1 га та 1 сотка. Також – квартиру та гараж у Бершаді і автомобіль «Шевроле-Авео».

– Я взагалі не люблю відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні, – каже Людмила Йосипівна. – Ми, фінансисти, люди такі: пунктуальні і точні. Я ще до 15 серпня відіслала чорновий варіант своєї декларації, але її, вочевидь, не враховують. Я розуміла, що скоро піде бюджетний процес на 2017 рік і тоді можна запрацюватись і забути.

За словами Людмили Йосипівни, у відділі цілком спокійно ставляться до електронного декларування.

– Хочуть чимшвидше здати декларацію, але не у всіх є ключі доступу. За ними треба їхати до обласного центру, а оскільки наш район знаходиться далеко, це не зовсім зручно. Єдине, є побоювання зробити якусь технічну помилку – цифри місцями ненароком поміняти. Крім того, є деякі пункти, яких немає у паперовій декларації, і не зовсім зрозуміло, як їх заповнювати, – пояснила чиновниця.

Із представників правоохоронних органів першим з Вінниччини подав декларацію Олег Броцький, який є кандидатом на посаду старшого слідчого в прокуратуру Вінницької області. Він задекларував квартиру в Козятині, площею 62 м. кв., земельну ділянку, площею 0,08 га. Також – автомобіль ВАЗ 1991 року.

За 2015 рік сім'я Броцьких отримала 109,5 тис грн сукупного доходу, який складається із зарплати правоохоронця, його пенсії та суми, яку отримала дружина у зв'язку з доглядом за дитиною.

Фото: vse.media

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення