прання-фото

«Форс-мажорне» прання: у вінницькій лікарні не можуть укласти тендер

26 лютого 2017, 18:02

Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня оголосила відкриті торги із закупівлі послуг прання білизни

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Форс-мажорне» прання: у вінницькій лікарні не можуть укласти тендер

    Додати коментар

 

Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня оголосила відкриті торги із закупівлі послуг прання білизни, повідомляє Vlasno.info.

Оголошення про тендер розміщене на сайті Prozorro. За прання білизни лікарня готова сплатити 550 тисяч гривень. Випрати планують 26 700 кг білизни партіями не менше 200 кілограмів. Аукціон призначений на 7 березня. Свої тендерні пропозиції підприємства та приватні підприємці можуть подавати до 6 березня.

Це вже друга спроба закладу провести закупівлі із зазначеної послуги. Десятого січня цього року оголошення вже було, але жодного договору лікарня тоді не уклала. Тендерний комітет відхилив всі тендерні пропозиції. Торги відмінили. Тоді свої послуги закладу охорони здоров'я запропонували одразу чотири учасники: ТОВ "побутова фірма Сніжинка" з Хмельницького, ФОП з смт Летичів Хмельницької області Федотюк Ніна Олександрівна, приватне підприємство з Вінниці "Сніжинка", а також ФОП з Вінниці "Штимпура Леся Володимирівна".

За результатами електронного аукціону на Prozorro, найбільш економічно вигідною тендерний комітет визнав пропозицію «Сніжинки» з Хмельницького.

– Хмельницький дав нам найнижчу ціну, але потім відмовився надавати послугу за такою ціною, - зазначає головний лікар Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Василь Паненко. - Ми розуміємо їх. В результаті торгів вони дійшли майже до 12 гривень за кілограм. Надавати послуги за такою ціною і прати якісно нерентабельно. Тим більше ще й привозити в інше місто. Для Вінниці, гадаю, це теж нереальна ціна для якісного прання.

ФОП "Федотюк Ніна Олександрівна" пропонувала прати лікарняну білизну за 392 тисячі гривень. Однак тендерний комітет відхилив її тендерну пропозицію. Причину відмови підприємиці з селища Летичів комітет пояснив тим, що ФОП не надала ані листа-згоди з проектом договору, ані підписаного самого проекту договору.

За 394 тисячі гривень пропонувало надавати послугу обласній дитячій лікарні вінницька "Сніжинка". Однак і її тендерна документація викликала зауваження тендерного комітету. Мовляв, підприємство не надало жодного договору за 2013, 2014, 2015 роки та відповідно й листи-відгуки по виконанню аналогічних договорів. Натомість надало договори за 2016 рік, які в тендерній документації не зазначалися.

Вінницьке підприємство прало та чистило білизну та інші речі курсантів, ліцеїстів, учнів та студентів Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, білизну особового складу військової частині А-2656, білизну, амуніцію та інше майно військової частини А-1231. Втім, позитивні відгуки замовників не вплинули на рішення комітету, оскільки всі зазначені договори укладалися у 2016 році.

Схожа ситуація виникла і з ФОП "Штимпура Леся Володимирівна", цінова пропозиція якої була найменш вигідною зі всіх чотирьох учасників. Випрати 26700 кг білизни вона планувала за 400500 гривень. Однак її пропозицію також відхилили. Підприємець надала договори за 2016-2017 роки, за якими прала білизну для комунального закладу "Вінницький обласний наркологічний диспансер "Соціотерапія", для КЗ "Міська клінічна стоматологічна поліклініка", а також для гуртожитків Вінницького національного медичного університету.

Приватне підприємство фірма "Сніжинка" не погодилось із відхиленням їх пропозиції. "Вважаємо, що учасника процедури закупівлі приватного підприємства "Фірма "Сніжинка"" дискваліфіковано незаконно, а рішення замовника підлягає скасуванню" - йшлося в оголошенні на Prozorro.
Відповідно до нього, вимоги замовника торгів дискримінаційні. Вони обмежує конкуренцію для підприємств, які щойно розпочали працювати в даній галузі. Втім, розглянувши вимогу вінницької "Сніжинки", замовник торгів її не задовольнив.

Головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Паненко наразі сподівається, що повторне проведення торгів таки дасть можливість укласти угоду до восьмого березня.

– Для нас це форс-мажор, - зазначає Василь Паненко. - Торік ми теж проводили державні закупівлі відкритими торгами, але вони не відбулись. Потім проводили повторно за електронними торгами. Тоді переміг Хмельницький, тому ми і продовжили з ними працювати.

За словами Василя Паненка, Хмельницький погодився тоді виконувати послугу з прання по 13,74 гривень за кілограм.

– За цією ціною ми продовжуємо прати білизну і зараз, - повідомив головний лікар. - Співпрацюємо вже два роки.

Василь Паненко також зауважив, що наразі заклад шукає можливість зекономити на пранні. Як один з варіантів розглядається використання потужностей пральних віддлень інших медичних закладів області. Втім, поки що питання не вирішене.

Нагадаємо, вінницькі депутати піднімали питання реконструкції прального відділення у приміщенні дитячої лікарні.

Фото: womanblog.in.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення