Вінниця фото

На безпеку вінничан витратять понад сім мільйонів гривень

16 березня 2017, 12:07

Понад сім мільйонів гривень міська рада планує виділити цього року на інформатизацію в рамках комплексної програми "Безпечне місто" на 2016-2018 роки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На безпеку вінничан витратять понад сім мільйонів гривень

    Додати коментар

Понад сім мільйонів гривень міська рада планує виділити цього року на інформатизацію в рамках комплексної програми "Безпечне місто" на 2016-2018 роки, повідомляє Vlasno.info.

Кошти витратять на встановлення відеокамер і подальшу добудову оптоволоконних магістралей, які, зокрема, підключать до автомобільних світлофорів та камер відеоспостереження.

Такі магістралі об'єднають місто у єдину мережу, що дасть можливість покращити роботу транспортної системи, соціальних об'єктів, правоохоронних органів, здійснювати екологічний моніторинг. Цією локальною мережею інформація з відеокамер, датчиків, баз даних надходитиме до єдиного ситуаційного центру для комплексного контролю та моніторингу подій міста.

Як впроваджують програму, що спрямована забезпечити комфортні та безпечні умови життя вінничан, розповів під час прес-конференції заступник вінницького міського голови Владислав Скальський.

За його словами, за останніми даними, у Вінниці здійснили прокладку близько 27 км таких оптоволоконних мереж.

– Наше завдання — дати тим органам, які можуть впливати безпосередньо на безпечність міста, усі можливості, аби вони робили це якісно, – зазначив Скальський.

Попри те, що програма "Безпечне місто" розрахована на 2016-2018 роки, у міській раді зазначають, що реалізація проекту може зайняти близько п'яти років. Пояснюють це високою вартістю ІТ-технологій.

Для прикладу наводять Маріуполь, що має особливий статус через сусідство із зоною АТО. Місто впровадило таку систему за 30 мільйонів гривень. Втім, з коштами на реалізацію такої програми прифронтовому місту допомогла держава. З цієї ж причини у Києві перший масовий компонент впровадили лише минулого року.

У яку суму обійдеться впровадження системи у Вінниці, у мерії поки що не коментують. Втім, із орієнтовними обсягами фінансування програми "Безпечне місто" на 2016-2018 рік, а також її змістом можна ознайомитись на сайті ВМР. Так, на встановлення відеокамер в залежності від потреб та виходячи з реальних фінансових можливостей бюджету планується витратити півтора мільйони гривень. На побудову єдиної локальної мережі системи "Безпечне місто" – 800 тисяч гривень. Із витратами на впровадження системи екомоніторингу хімічно-небезпечних об'єктів можна ознайомитись за посиланням. Із витратами на придбання серверного обладнання для збереження відеоматеріалів системи "Безпечне місто" за посиланням.

Як вже повідомляв сайт Vlasno.info, майже півтора мільйони гривень витратять з міського бюджету на реконструкцію автоматизованої системи керування дорожнім рухом на вулицях Вінниці.

Фото: myvin.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення