Сергій Матусяк фото

Більше мільйона гривень виклав заступник мера Вінниці за новенький «Фольксваген»

18 травня 2017, 09:11

Три дні тому заступник Вінницького міського голови Сергій Матусяк вніс уточнення в свою Є-декларацію за минулий рік

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Більше мільйона гривень виклав заступник мера Вінниці за новенький «Фольксваген»

    Коментарі (1)

Три дні тому заступник Вінницького міського голови Сергій Матусяк вніс уточнення в свою Є-декларацію за минулий рік, повідомляє Vlasno.info.

Суттєві зміни посадовець вказав у графі «транспортні засоби» – 11 квітня він придбав нову автівку «Фольксваген Тігуан» 2017 року випуску.

За новенький кросовер чиновник виклав 1 241 145 гривень. Відповідно до інформації на сайті виробника автівок цієї марки, модель за аналогічною ціною має максимальну комплектацію. Вінничани подейкують, що бачили обновку заступника міського голови на парковці біля міської ради, з номерами від попередньої автівки.

У електронній декларації від 23 березня посадовець задекларував автівку тієї ж марки, але 2011 року випуску. Моделі Tiguan 2.0 TDI, що має дизельний двигун.

Відповідно до Е-декларації за 2016 рік, у родинному гаражі подружжя є ще й Мерседес Бенц моделі С-180 1997 року випуску. Задекларована автівка на дружину чиновника Ольгу Матусяк.

Доходи

Відповідно до відомостей в електронній декларації Сергій Матусяк, будучи пенсіонером, не лише обіймає посаду заступника Вінницького міського голови (на посаді з 2005 року — авт.), але й працює за сумісництвом у Вінницькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету. Щоправда, протягом минулого року заробив у виші чиновник лише 1349 гривень. Посадовець отримує 26868 гривень пенсії і 199 тисяч 707 гривень заробітної плати.

Крім того, протягом 2016 року він надання майна в оренду чиновник заробив 66665 тисяч гривень. У декларації він вказав, що дохід отримав від СПД і Шаргородської філії ПП Агрофірма Відродження. Ця ж філія, відповідно до е-декларації, надала заступнику мера 1926 тисяч гривень благодійної допомоги.

Втім, найбільше доходу Сергій Володимирович отримав від відчуження нерухомого майна. За 4 561200 гривень майно чиновника придбала Оксана Гурин.

Бізнес

Заступник мера та його дружина мають свої частки у бізнесі.

Разом з Юрієм Бобриком Сергій Матусяк є співзасновником ТОВ Фірма "Добродій". Зареєстровано фірму майже 20 років тому. Основним видом діяльності підприємства є діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Статутний капітал підприємства — п'ять мільйонів гривень. З них 2050000 гривень вніс заступник міського голови.

Юрій Бобрик є також одним із засновників ТОВ "Інтер-трейд-консалтинг". Дане підприємство є співзасновником ТОВ "Владімір Сервіс". Кінцевий бенефіціарний власник якого вінницький бізнесмен Володимир Скомаровський.

Дружина та брат чиновника є співзасновниками відомого у Вінниці підприємства "Подільські млинці", що займається діяльністю ресторанів, наданням послуг мобільного харчування. Очолює фірму брат заступника мера Олександр Матусяк. Статутний капітал підприємства — 150 тисяч гривень.

Нерухомість

У декларації за минулий рік Сергій Матусяк вказав, що його дружина набула права власності на житловий будинок загальною площею 176,1 м. кв. У декларації за 2015 рік чиновник вказав даний житловий будинок як об'єкт незавершеного будівництва. Крім того, 2016-го подружжя придбало і квартиру у Вінниці загальною площею 86 м.кв. Нерухомість зареєстрували на Ольгу Матусяк. Разом із донькою вона володіє ще однією земельною ділянкою у Вінниці загальною площею 1420 м. кв.

За собою Сергій Матусяк задекларував нежитлове приміщення комерційного призначення у Вінниці загальною площею 589.90 м. кв. Щоправда, у декларації за попередній рік чиновник вказав, що це оздоровчо-торгово-офісний комплекс з амбулаторно-поліклінічним закладом. Нараз приміщення є спільною власністю, оскільки 50% належить вінничанину Володимиру Бровку.

На себе Сергій Володимирович також оформив триметрову комору у Вінниці і земельну ділянку загальною площею у 21406 м.кв. у селі Лозовка Шаргородського району.

Грошові активи

В активі подружжя 218 676 гривень, 255 000 доларів та 60 000 євро. За даними е-декларації чиновника, іноземну валюту родина Матусяків не розміщує на банківських рахунках. Тримає вдома подружжя і переважну більшість вітчизняної готівки. У банках Сергій Матусяк зберігає лише 17032 гривні.

Фото Vlasno.info

Коментарі    Оновити список коментарів

Олег Анісімов
+1 # Олег Анісімов 18.05.2017, 14:17
Сьогодні у Вінницькому Апеляційному суді по вул.Островського відбувся новий етап судилища проти пенсіонерки, яку адмінкомісія вінницької міської ради оштрафував на 11 тисяч гривень за торгівлю яблуками, аби заробити собі на ліки! Резутьтат "судилища": судді відмовили захисникам пенсіонерки у апеляції та залишили БЕЗ ЗМІН попереднє "рішення" щодо штрафу в 11 тисяч! Ось таке воно, СУЧАсне українське КРИВОсуддя! Зі святом вишиванки та днем європи вас!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення