підвищення тарифів у Вінниці фото

Для частини вінничан подорожчає тепло та гаряча вода

19 вересня 2017, 12:14

Вінницяоблетплокомуненерго підвищує тарифи на тепло та гаряче водопостачання

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Для частини вінничан подорожчає тепло та гаряча вода

    Додати коментар

У новому опалювальному сезоні чекає чергове підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів, постачальником послуг у яких є комунальне підприємство "Вінницяоблтеплокомуненерго", повідомляє Vlasno.info. Відповідний проект рішення підтримали депутати під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету фінансів та обласних програм.

Так, для споживачів тарифи підвищаться на 7,6%, для бюджетних установ — на 20%, для релігійних організацій — на 11,6% і на 10,4% — для всіх інших. Відтак, тарифна сітка виглядає наступним чином:
нові тарифи на тепло та гарячу воду фото
нові тарифи на тепло та гарячу воду фото
нові тарифи на тепло та гарячу воду фото

Комунальне підприємство у Вінниці обслуговує трохи більше двох десятків будинків в районі медичного університету та сам навчальний заклад. Також — ряд комунальних закладів: психіатричну лікарню ім. Ющенка та госпіталь ветеранів війни, обласний наркологічний диспансер, лікувально-реаблітаційний центр для учасників ліквідації наслідків аварії на чорнобильській АЕС ім. Гуца, лікарню ім. М. Пирогова. На Старому місті — Вінницький гуманітрано-педагогічний коледж та обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій та ще кілька комунальних закладів. В області "Вінницяоблетплокомуненерго" забезпечує теплом та гарячою водою 17 районів.

Пояснюючи причини, через які зросли тарифи, директор підприємства Валерій Довбанюк основною з них назвав підвищення ціни на газ.
Валерій Довбанюк фото
Валерій Довбанюк

— Базові тарифи розраховані у 2009 році і відтоді багато змінилося витрат, з яких формується тарифна політика підприємства. Основне, що спричинило збільшення тарифів — це збільшення вартості природного газу з 1 квітня цього року на 50,2 відсотків, а для інший споживачів — на 10,4 відсотки. Враховуючи, що підприємство виробляє теплову енергію в переважній більшості із природного газу, підняття ціни на нього має велике значення. Також на підвищення вплинули зростання прожиткового мінімуму, вартість матеріальних, загальновиробничих та адміністративних затрат тощо, — пояснив посадовець.

Нагадаємо, за витік води з несправних мереж платитимуть споживачі

Головне фото: odessa-daily.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення