Коштує новорічна іграшка українського виробництва до 150 грн

Українські новорічні іграшки найбільше цінуються закордоном

17 грудня 2017, 14:51

Коштує новорічна іграшка українського виробництва до 150 грн

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Українські новорічні іграшки найбільше цінуються закордоном

  адміністратор   Додати коментар


Українське приватне підприємство ялинових прикрас у Клавдієві на Київщині у передноворічний період виробляє від 2 до 10 тисяч прикрас щодня, але придбати українські іграшки можна лише в магазині біля фабрики інформує Vlasno.info з посиланням на gazeta.ua. Іграшки експортують в Білорусь, США, Канаду та Європу. Там вони цінуються найбільше. Про це розповідає екскурсовод Ірина. Вона працює на деревообробному підприємстві, але в сезон екскурсій підробляє на фабриці. Кожна екскурсія тут 100 гривень. За день дівчина їх може провести до 12.


У суботу на фабриці людно, до входу один за одним їдуть екскурсії групами. Вхід коштує 30 гривень. Ще 70 треба додати тим, хто хоче пройти майстер-клас з розмальовування іграшки. Усі розміщуються перед входом, де написано, що фабрика заснована 1946 року. Старі, облуплені стіни завішали банерами, які нагадують про новий рік. Групи чекають на екскурсоводів. Без них на виробництво не пускають.


Довгий коридор завішаний теж плакатами та гірляндами. У приміщенні прохолодно, але тут з приходом нового керівництва стало комфортно працювати. Торік зробили опалення у цехах. До того приміщення не опалювалися. В цеху склодувів роблять заготовки для кульок. Жінки розігрівають спеціальні заготовки над вогнем і видувають кульку, як мильну бульбашку.


"На склодувів в Україні не вчать. Усе на виробництві. Люди приходять без освіти і вчаться тут. Доки навчаться, можуть попсувати матеріалу більш як на 10 тисяч гривень. Але робота швидко окуплюється, після того як навчаються. Виробництво вважається шкідливим. Тому ті, хто приходить на фабрику залишаються тут до пенсії. Мають пільги за шкідливе виробництво, тому отримують молоко", - додає Ірина.


"Фотографирафуватися не встигаємо, тут конвеєр. Не встигли вийти одні, а вже підпирають інші. Зря гроші в поїздку вклала", - каже туристка Ольга Бабенко з Києва.


Найдовше затримуються у залі з майстер-класом. Усім дають розфарбовувати однакового пса. Багато хто сперечається і на звороті малюють свою іграшку.


Насамкінець відвідують магазин іграшок. Українські іграшки тут коштують від 30 до 150 гривень. Щоб підписати іграшку, треба оформити талон на 6 гривень. Їх малюють художники при виході.


Фото: gazeta.ua.


  адміністратор   17 груд. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення