Контроль за проведенням соціальних виплат переселенцям здійснюється органами соціального захисту населення

У Мінсоцполітиці розповіли як проходить верифікація субсидій та пенсій для переселенців

08 липня 2018, 12:30

Контроль за проведенням соціальних виплат переселенцям здійснюється органами соціального захисту населення

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Мінсоцполітиці розповіли як проходить верифікація субсидій та пенсій для переселенців

  адміністратор   Додати коментар


Представники відповідних органів відвідують місце проживання таких осіб та складають акт обстеження матеріально-побутових умов сім'ї, повідомляє Vlasno.info з посиланням на UNN. Чергова перевірка не проводиться лише у випадках, якщо особа пройшла фізичну ідентифікацію у "Ощадбанку".

Крім того, перевірки можуть уникнути переселенці, що працюють в органах державної влади або органах місцевого самоврядування і мають відповідні довідки про це, а також військовослужбовців із числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у зоні бойових дій на Донбасі та мають довідку про це. Про це УНН повідомили у Мінсоцполітики у відповідь на запит.

"Порядком здійснення контролю за проведенням соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітної плати, інших виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО) за місцем їх фактичного проживання/перебування передбачено, що такий контроль здійснюють структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад шляхом відвідування не рідше ніж одного разу на 6 місяців фактичного місця проживання/перебування ВПО, про що складається акт обстеження матеріально-побутових умов сім'ї", — розповіли у Мінсоцполітики.

При цьому, якщо в Єдиній інформаційній базі даних про переселенців є інформація щодо проходження особою фізичної ідентифікації в "Ощадбанку", то чергова перевірка у відповідному періоді не проводиться.

Також, перевірка не проводиться стосовно:

переселенців, які працюють в органах державної влади або органах місцевого самоврядування та які мають довідку з місця роботи про те, що вони там працюють і умови їх роботи потребують постійного перебування на території, де ці органи здійснюють свої повноваження (за винятком відряджень за кордон);

військовослужбовців із числа ВПО, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечують її проведення, перебувають безпосередньо на території проведення операції, та мають довідку з військової частини про залучення до проведення операції.

Читайте також:  «Припиніть знущання над українцями» – вінницькі депутати вимагають зменшення ціни на газ.

 


Фото: unn.com.ua


  адміністратор   08 лип. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення