У Вінниці сімейні лікарі «полюють» за пацієнтами

Шість сімейних лікарів Вінниччини отримують понад 18 тисяч на місяць

12 серпня 2018, 13:34

У Вінниці сімейні лікарі «полюють» за пацієнтами

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Шість сімейних лікарів Вінниччини отримують понад 18 тисяч на місяць

    Коментарі (4)

На сьогодні в області укладено 912 тисяч декларацій із сімейними лікарями. Завдяки таким показникам Вінниччина значно лідирує, особливо у порівнянні з іншими містами України. І чимало сімейних лікарів отримує високу заробітну плату. Про це під час прес-конференції розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністрації Надія Марусяк, повідомляє Vlasno.info.

– Відтепер щомісяця проводитиметься експертна оцінка по градації коштів. Протягом липня визначили такі показники: по Вінницькій області є 73 лікаря, які отримують заробітну плату від 11 до 15 тисяч гривень; 61 – від 15 до 18 тисяч гривень; 6 медиків – більше 18 тисяч гривень. Саме у таких лікарів укладено близько двох тисяч декларацій із пацієнтами, тому вони і отримують високу заробітну плату.

Медичні сестри, які працюють з сімейними лікарями, теж отримають чималу зарплату – від 9 до 11 тисяч. На Вінниччині є 37 таких медпрацівників.

— У сімейних лікарів відтепер є стимул – висока заробітна плата. Адже чим краще вони виконуватимуть свою роботу, тим відповідно більшою вона буде. Маємо надію, що завдяки цьому якість надання медичних послуг стане значно кращою, а також це слугуватиме чудовим досвідом для самих лікарів, — розповідають на прес-конференції.

У випадку, якщо пацієнта не влаштовує його сімейний лікар, або не хоче лікувати належним чином, людина має повне право на нього поскаржитись або ж взагалі його змінити, тобто перезаключити декларацію з іншим сімейним лікарем.

На прес-конференції закликають не забувати, що відтепер лікар шукає пацієнта, а не навпаки, як колись. Адже заробітна плата медичного працівника від цього тільки зростає. Тому що кошти тепер ходять за пацієнтом, і де лікуватись, обирати тільки йому.

Тим, хто не обере свого сімейного лікаря і не підпише з ним декларацію до наступного року, буде дуже важко потрапити до медиків, особливо до вторинної ланки, адже вони не отримуватимуть за це коштів. Винятком, коли людину приймуть без направлення сімейного лікаря, можуть бути випадки, коли потрібно надати невідкладну швидку допомогу.

Якщо ви не встигли обрати свого сімейного лікаря та укласти з ним декларацію, то до 1 січня 2019 року у вас ще є така можливість.

Читайте також: Що чекає на вінничан, які не підписали декларації із сімейними лікарями.


Фото: tsn.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

Олена
+8 # Олена 13.08.2018, 02:29
Ну я медсестра.У нашого лікаря 1600 декларацій.У мене зарплата 3200 а в лікаря 4500..І ми з Вінниччини)))Не пишіть брехню
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Оксана
+4 # Оксана 13.08.2018, 08:23
Аналогічно,в нас також немає такої зарплати
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Іван
+7 # Іван 12.08.2018, 21:28
Цікаво де це такі зарплати, кого не спитаю з мед працівників про таку зарплату тільки мріють. І мало віриться що це правда
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
я
+2 # я 12.08.2018, 15:59
напишіть скільки отримують інші медичні працівники!?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення