Підвищення тарифів на газ є однією з ключових вимог МВФ для надання чергової порції позики Україні

В Україні підвищення цін на газ відклали до 18 жовтня

28 вересня 2018, 21:12

Підвищення тарифів на газ є однією з ключових вимог МВФ для надання чергової порції позики Україні

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В Україні підвищення цін на газ відклали до 18 жовтня

  адміністратор   Додати коментар

Кабінет міністрів України продовжив дію зобов'язань із продажу природного газу для населення і теплокомуненерго за зниженою ціною до 18 жовтня. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на ВВС Україна.

Цю інформацію підтвердив речник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук.

"Це означає, що ціни залишаються незмінними до 18 жовтня", - сказав пан Рябчук. Підвищення тарифів на газ є однією з ключових вимог МВФ для надання чергової порції позики Україні. Рішення ухвалили на засіданні уряду в п'ятницю, 28 вересня. Постанова про це з'явилася на урядовому порталі. Питання ціни на газ було єдиним на порядку денному уряду на тому засіданні, розповів представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко в ефірі одного з українських телеканалів.

"До 1 жовтня була попередня ціна, тому зараз було ухвалено рішення продовжити до 18 жовтня, поки тривають переговори із МВФ", - сказав пан Денисенко. Раніше планувалося скасувати дію зобов'язань щодо знижених цін на газ для населення з 1 жовтня.

Що далі?

У Кабміні прогнозів щодо того, що станеться після 18 жовтня поки що не дають. Перенесення дати зміни цін може бути пов'язане з очікуванням першої реакції депутатів на проект бюджету, вважає експерт Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Віталій Кравчук. На його думку, бюджет написаний таким чином, щоб можна було продовжити співпрацю з МВФ. Питання ціни на газ залежить від переговорів з МВФ та бажання депутатів ухвалити збалансований бюджет, з не надто великим дефіцитом, каже експерт. На його думку, уряд налаштований домовитися з Міжнародним валютним фондом.

"Якщо домовленість буде досягнуто, то фактично гарантовано що ця домовленість включатиме підвищення ціни на газ", - вважає пан Кравчук. Швидше за все, ціну підвищуватимуть поетапно, проте, як саме і коли, наразі сказати важко, каже експерт.

Читайте також: На Вінниччині зменшилась кількість охочих отримати державну допомогу.

 

Фото: pravda.if.ua

 


  адміністратор   28 вер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення