Сонячні панелі живлять ще й дитячі садки, бібліотеку та школу

Десятки тисяч заощаджують амбулаторії з сонячними плитами на Харківщині

15 листопада 2018, 13:05

Сонячні панелі живлять ще й дитячі садки, бібліотеку та школу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Десятки тисяч заощаджують амбулаторії з сонячними плитами на Харківщині

  адміністратор   Додати коментар

На Харківщині сільські амбулаторії встановили сонячні панелі і тепер живлять ще й дитячі садки, бібліотеку та школу. І заощаджують десятки тисяч гривень на рік. А живе у цьому селі біля кордону з Росією усього близько шестисот осіб. Про це з посиланням на «ШоТам», повідомляє Vlasno.info.

Раніше ці лікарні у селі Борисівка тільки споживали енергію, а тепер ще й спонсорують села. Ці сільські амбулаторії на Харківщині освітлюються сонячними батареями.

Влітку панелі виробляють 50 кВт на добу і дозволили селу заощадити 10000 гривень. А у Глибокому амбулаторія живить дитячий садок з бібліотекою і ці три плити, на яких кожен день готують їжу для малечі з садочка.

Влітку панелі виробляють до 50 кВт на добу, восени – в межах 30 кВт / добу. Їх потужність – 3 кВт на годину. За рік заощадили 9000 гривень – оновили сантехніку та комп'ютери у лікарні і встановили освітлення на вході у дитячий садочок. Більше не бояться обриву дротів та урагану.

Читайте також: «В 2019 році зарплати зростуть на 12 відсотків» – вінницька чиновниця.

 

 

Фото: shotam.info


  адміністратор   15 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення