Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Боротьба між муніципальниками та продавцями триває

    Додати коментар


У кого правда і що робити з'ясовували наші журналісти

На території Вінницької районної лікарні йде боротьба між продавцями та муніципальною поліцією. У кожного свої взаємозвинувачення та, мало хто з продавців знає, що має право на продаж, потрібно лише узаконити свою діяльність.
Боротьба між муніципальниками та продавцями триває фото

Річ у тім, що навіть міліціянти раді поласувати випічкою на території Вінницької районки. Маленькі кіоски з пиріжками тут скрізь, поміж них притулились бабусі із своєю продукцією, але їх завзято ганяють муніципальники.
продавець Оксана фото

– Постійте трішки, подивіться і побачте, що вони роблять. У народі таких називають одним словом – «тітушки». Вони забирають у нас продукцію, б'ють, погрожують. Нехай йдуть в АТО, здоровані які, – жаліється продавець Оксана.

Що робить муніципальна поліція біля лікарні пояснив начальник комунального підприємства Василь Гайовик однак, поведінку своїх підлеглих так і не прокоментував.
начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Василь Гайовик фото

– Ми спершу спілкуємося, попереджаємо. Якщо людина вкотре порушує, лише тоді, ми складаємо адміністративний протокол, який направляємо на розгляд до сільської ради, в залежності з якого села та чи інша людина, – коментує начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Вочевидь торгувати з землі не можна, однак специфіка конфлікту у тому, що продавці хочуть узаконити свою діяльність і сплачувати податок, та бідкаються що їм не дають цього зробити. Дільничний, який приїхав на виклик муніципальників, схоже сам не знав що йому робити: і людей шкода, і працювати потрібно. Однак, все ж таки консенсус запропонував.
 дільничний Микола Панчук фото

– Ми з ними не сваримось, вони на нас не жаліються, ми з ними нормально спілкуємось. Пояснюємо, щоб вони десь пішли. Просто їм треба виділити якесь місце, щоб вони там собі стояли і мали на шматок хліба, – прокоментував дільничний Микола Панчук.

Сьогодні на території лікарні немало сумнівних торгових місць. Юрист Олена Медвиденко переконана, що закон повинен бути один для всіх.
 юрист Олена Медвиденко фото

– Якщо дослідити цю проблематику, то бізнес у нас поставлений не в рівні умови. Більше можливостей у тих, у кого є зв'язки з місцевою владою, тобто через корупційні схеми, – говорить юрист Олена Медвиденко.

За її словами щоб уникнути конфлікту, потрібно здійснити декілька простих кроків.

1. Зареєструватись підприємцем.

2. Отримати висновок державної санітарної служби.

3. Укласти договір із головним лікарем.

Отож, кожен підприємець має право на виготовлення та реалізацію власної продукції, необхідно лише дотримуватись послідовних дій, відповідно до Закону.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення