Мирослав Скорик фото

Всесвітньо відомий диригент виступить на вінницькому фестивалі Чайковського

29 квітня 2016, 08:31

Вінницьких шанувальників класичної музики в травні порадує виступ Мирослава Скорика

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Всесвітньо відомий диригент виступить на вінницькому фестивалі Чайковського

    Додати коментар


Вінницьких шанувальників класичної музики в травні порадує виступ Мирослава Скорика, повідомляє кореспондент колишній садибі.

Міжнародний фестиваль присвячений Петру Чайковському та Надії фон Мекк проходитиме Вінниччині з 15 по 21 травня. Він охопить дванадцять районів регіону та збере виконавців з дев'яти країн світу. Зокрема, очікуються виступи грузинки Еки Шаманаурі, аргентинця Раміро Аріста та інших.

Стартуватиме чотирнадцятий за ліком фестиваль 15 травня символічно з "Браїлівських музичних зустрічей". Вони відбудуться у музеї Чайковського, розташованого в колишній садибі меценатки баронеси фон Мекк у Браїлові Жмеринського району.

Проте найважливішим заходом стане виступ народного артиста та Героя України Мирослава Скорика 20 травня у Вінницькій філармонії.
Георгій Курков та Анатолій Левицький фото

— Цей концерт є прем'єрою всесвітньо відомого українського композитора та диригента, — наголосив художній керівник Вінницького академічного оркестру "Арката" Георгій Курков. — І цією подією, яка відбудеться у Вінниці варто пишатися. Чимало світових академічних зірок мають за честь виступ на одній сцені поруч зі Скориком.

Завершиться фестиваль 21 травня грою британського органіста Алана Саттона у Храмі Пресвятої Діви Марії Ангельської.

Організатори повідомляють, що ціни на квитки залишаться на рівні минулого року, від 30 до 100 гривень. Частина коштів, отриманих від їх продажу перерахується до Фонду підтримки учасників АТО. Таким чином виражатиметься гасло, під яким проходить фестиваль — "Мистецтво заради миру".
прес-конференція керівників Вінницької філармонії фото

— Мистецтво ніколи не стоїть осторонь від суспільно-політичних подій, — заявила художня керівниця філармонії Леся Смішко. — Тому ми використовуємо музику не тільки задля духовного відновлення наших співвітчизників, але й матеріальної підтримки.
афіша Вінницької філармонії фото

Головне фото: old.dyvensvit.org, фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення