Порося та ягня запекли для вінничан (ФОТО)

Порося та ягня запекли для вінничан

04 вересня 2016, 13:43

Фестиваль Подільської кухні відбувся у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Порося та ягня запекли для вінничан

    Додати коментар


Печеним кабанчиком, яблуками в клярі, варениками в шоколаді та короваями пригощали вінничан на фестивалі Подільської кухні в центрі міста, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

– Приїхали годувати людей та розповідати про свою торгову марку екологічних продуктів. Всі наші смаколики від узвару до короваю готували вчора вночі. Спеціально для цього свята виростили та зарізали чотирьохмісячного кабанчика та двомісячне ягня. Вчора вони з ранку ще бігали, а до вечора їх маринували. Тварин годували травичкою, молоком та зерном, щоб м'ясо було якомога смачнішим та натуральнішим. Всіляких ГМО й так вистачає в супермаркетах, людям і від них потрібно відпочивати, – розповідає кухар Віталій Вихристюк. – Найпершим в нас розібрали баранчика. Буквально за хвилин 15 навіть кісточки не залишилось. Тепер стоїть черга за печеною свинкою та бутербродами із салом. На наступний рік будемо різати двоє поросят, щоб нагодувати більше людей.

Порося та ягня запекли для вінничан

Вінничани, вдосталь находившись по найрізноманітніших концертах, розважальних локаціях та виставках, швидко ринули до площі, де можна було смачно поїсти під музику, на свіжому повітрі, вдихаючи аромати домашніх страв. Найбільше смакували м'ясні страви та домашні голубці.

– Із дружиною Віталіною кожного року відвідуємо святкування до Дня міста. Після важкого робочого тижня завжди хочеться просто погуляти, тримаючись за руки й насолодитись грандіозними дійствами, які в цей день на кожному кроці. До речі, зустріли сьогодні знайомих, яких не бачили пару років, – каже вінничанин Роман Кутченко. – Такі виїзні кухні дуже доречні, бо в цей день не хочеться сидіти в кав'ярнях чи ресторанах. Все дуже смачне, але трішки дорогувате.

Порося та ягня запекли для вінничан

Кожен з наметів, в якому готували їжу, виставив близько семи столиків, за якими люди могли зручно розміститися та поїсти. Кому не вистачало місця, всідалися біля фонтану й перекушували біля нього.

Порося та ягня запекли для вінничанПорося та ягня запекли для вінничанПорося та ягня запекли для вінничанПорося та ягня запекли для вінничанПорося та ягня запекли для вінничанПорося та ягня запекли для вінничанПорося та ягня запекли для вінничанПорося та ягня запекли для вінничан
Фото Мирослави Слободянюк

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення