Джазфест фото

Чим дивували та захоплювали вінничан учасники Міжнародного джазового фестивалю

26 вересня 2016, 17:08

Двадцятий рік поспіль Міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST» проходив у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Чим дивували та захоплювали вінничан учасники Міжнародного джазового фестивалю

  адміністратор   Додати коментар


Двадцятий рік поспіль Міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST» проходив у Вінниці. Кореспонденти Vlasno.info відвідали усі заходи, які відбувалися в рамках джаз-фесту, і готові поділитися враженнями про виступи музикантів.

На відкритті ювілейного фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST» 23 вересня для вінничан грав Львівський академічний симфонічний оркестр, а також український етно-проект "Співанки". Закривав перший день виступ засновників вінницького джаз-фесту Юрія Шепети і Макса Гладецького. Музиканти виконували композиції до пізнього вечора, а завершився концерт майже о пів на дванадцяту.
джазфест у Вінниці фото
гурт "Співанки" на джазфесті у Вінниці фото
квартет Макса Гладецького фото

24 вересня вінничани мали змогу почути виступи музикантів з Грузії, Литви, Італії, США та Швейцарії. Грузинський колектив "Fusion Corporation" потішив слухачів спеціально підготовленою програмою. Поєднання непоєднуваного та суцільна імпровізація — під таким гаслом грали музики з волелюбної країни. Вінничани та гості міста аплодували запальним грузинам стоячи.
глядачі на джазфесті у Вінниці фото

Експерементальний джаз заграли о 18:00 литовці з цікавою назвою "Infiltrators". До речі, на початку свого виступу учасники квартету зазначили, що в цьому жанрі ніколи не знаєш чим почнеться і як закінчиться виступ, та якою буде реакція глядача. Все ж, вінничани достойно оцінили старання фрі-джазового тріо.
гурт "Infiltrators" фото

У другому відділенні цього ж концерту грали запальні італійці "Niccolo Faraci Project". Вони представили вінницьким поціновувачам джазу свій останній альбом, в якому поєднано класичні традиції цього напряму та нотки американського фрі-джазу.
гурт "Niccolo Faraci Project" на джазфесті у Вінниці фото

Цього ж дня, після шаленого виступу саксофоніста-експериментатора Дерека Брауна на вінничан чекали й інші експерименти. Ударник Сільвіо Моргер з тріо Клеменса Орса дряпав тарілки паличками, гладив руками, видаючи скриплячі звуки.
Дерек Браун на джазфесті у Вінниці фото
тріо "Клеменс Орса" на джазфесті у Вінниці фото
тріо "Клеменс Орса" на джазфесті у Вінниці фото

Найбільше глядачам припала до душі гра на тарілці дірявою бляшанкою. Сільвіо злегка бив по ній паличкою, видобуваючи незвичні звуки.

Третій день вінницького джаз-фесту розпочався з виступу тріо із Люксембургу "JEFF HERR CORPORATION" (саксофон, контрабас, ударні). Концерт хлопці розпочали з композиції під назвою "Цукровий танок". Не забули європейці пригадати у своєму виступі і всесвітньо відомого музиканта Девіда Боуї, який пішов з життя цього року. На його честь музики виконали його пісню "Людина, що продала світ". "JEFF HERR CORPORATION" зіграли для вінницької публіки композицію, присвячену доньці ударника, а по завершенню концерту робили селфі із вінничанами.
тріо  "JEFF HERR CORPORATION" на джазфесті у Вінниці фото

Піаніст Вадим Неселовський розпочав вечірній концерт у неділю. Музикант зізнався, що постійно проживає в Нью-Йорку, тому починає забувати рідну мову, однак мовою музики він оволодів досконало. Під час виконання композицій викладався на повну та грав усім тілом, кожну емоцію, яку викликала музика, можна було прочитати в нього на обличчі.
Вадим Неселовський на джазфесті у Вінниці фото

У другому відділенні він знову вийшов до глядачів та приєднався до виступу дуету Brassology. Учасники дуету Аркадій Шилклопер (Німеччина) та Джо Сесс (США) привезли цікаві духові інструменти: тубу, альпійський ріг, валторну, та флюгергорн. Чотириметровий альпійський ріг довелося складати просто на сцені, адже він був розбірним. Аркадій Шилклопер грав одразу на трьох інструментах.
дует Brassology на джазфесті у Вінниці фото

На заключному концерті 25 вересня перед вінничанами виступила гурт "Holler my Dear" (Німеччина – Австрія). Глядачам припали до душі не тільки ніжний спів Лауни Вінклер та її артистичність, але й те, як вона рухається на сцені. Про це вінничани сказали під час автограф-сесії після концерту. Поєднання джазу та етно-мотивів викликало у публіки емоційний сплеск, вони залюбки аплодували в ритм музики, створюючи акустичний ефект спільного звучання. Глядачі жалкували, що виступ групи швидко закінчився.
гурт "Holler my Dear" на джазфесті у Вінниці фото

На такій джазовій ноті завершився двадцятий Міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST».

Фото Vlasno.info


  адміністратор   26 вер. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення