У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

06 листопада 2016, 17:03

Сьогодні у Жмеринці Вінницької області відбувся перший в історії міста антидепресивний фестиваль «ПозитиFFest паровоZ»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

    Додати коментар


Сьогодні у Жмеринці Вінницької області відбувся перший в історії міста антидепресивний фестиваль «ПозитиFFest паровоZ». Жмеринчани бігали по місту в пошуках «13 стільця», слухали вуличних музикантів, розглядали кольорові парасольки, дивились фільми у стилізованому АРТ-депо та отримували солодкі подарунки. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомила співорганізатор фестивалю Ірина Бульба.

У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

– В ході реалізації місцевої програми «Трансформаціїї міста» у нас зібралась дуже гарна команда із волонтерів, містян та громадських діячів, які не лише приймають участь, а й організовують різноманітні благодійні та розважальня акції у місті. Коли ми вкотре проводили засідання, з'явилась ідея провести антидепресивний фестиваль у місті, – розповідає співорганізатор Ірина Бульба. – На нашу пропозицію відгукнулось на диво багато людей. У школах оформлювали парасольки, культурні заклади допомагали з оформленням локацій для квесту.

Більше 50 яскравих парасольок взяли участь в конкурсі на найкраще оздоблену та стали атрибутом пробігу містом задки.

У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

– Ми провели позитивний квест «Знайди 13 стілець», в ньому взяло участь 10 команд по 6 учасників. Долучались бажаючі зовсім різної вікової категорії, були малі діти та дорослі містяни. Цікавим для мене стало те, що забажали взяти участь гості з Німеччини, – каже Ірина. – Всі 13 локацій учасники пройшли за годинку, переможці отримали знижку на навчання в одній із Жмеринських авто-шкіл, інші учасники раділи солодощам та сувенірам.

У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

Жмеринчани, які не забажали взяти участь у квесті або активному забігові могли відвідати "Музей 1 стільця», акцію «Листопад», зробити позитивні селфі у фотозонах, придбати сувеніри або смаколики. Варто відмітити вихованців жмеринської школи-інтернату, які з власної ініціативи вирішили напекти печива із зображенням вокзалу. Діти збирають гроші на фотокамеру для інтернату, якою хочуть зняти фільм про рідне місто.

У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

– Йшов на роботу й побачив, що відбувається таке цікаве дійство. Дуже класний та дійсно позитивний захід, я отримав масу хороших емоцій. Видзвонив рідних й сказав, щоб не сиділи вдома, а щоб одягали малюків, йшли на площу. На жаль, надовго не зміг затриматись, тому придбав для рідних печиво та пару сувенірів й пішов на роботу, – розповідає жмеринчанин Андрій Яворський.

У Жмеринці люди із парасольками бігали задки У Жмеринці люди із парасольками бігали задки

Фото надані Іриною Бульбою

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення