Уже традиційно, в одинадцятий раз Вінниця готуються до свята

День Європи-2018: вінничанам та гостям міста обіцяють захоплюючу програму

05 травня 2018, 14:51

Уже традиційно, в одинадцятий раз Вінниця готуються до свята

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

День Європи-2018: вінничанам та гостям міста обіцяють захоплюючу програму

  адміністратор   Додати коментар

Вінниця уже традиційно, 19 травня готується відзначати День Європи. Організатори запевняють, що на вінничан та гостей міста чекає цікава розважальна та мистецька програма на різний вік та смаки. Офіційне відкриття відбудеться о 14-й годині. Про це інформує Vlasno.info з посиланням на сайт Вінницької міської ради у Facebook.

На свято до міста завжди приїздять закордонні гості та туристи з усієї України. Центр міста перетворюється на пішохідну зону з цікавими інтерактивними, мистецькими та арт-майданчиками. Усі охочі зможуть відвідати майстер-класи, концерти, зробити селфі біля різних локацій.

Як повідомила заступник міського голови Галина Якубович, розпочнеться святкування із танцювального флешмобу, в якому візьмуть участь 1500 учасників.

Майдан Незалежності заполонить класика. Там відбудеться симфо-шоу у виконанні «PRIME ORCHESTRA», яке продовжиться танцювальним шоу «JAZZBALLETKIEV». Також тут проходитиме фестиваль «VinBookFest» де діятиме книжкова виставка-ярмарок українських видавництв та книгарень, різні майстер-класи.

Ближче до вечора для глядачів на майдані Незалежності виступить українська співачка Христина Соловій.

«Вулиця Соборна стане місцем проведення проекту «Вулиця європейського мистецтва». Тут діятимуть творчі локації «Класика», «Сучасне мистецтво» та «Джаз». На центральній вулиці міста виступатимуть кращі колективи міста, області та Республіки Польща. Будуть розташовані різноманітні фотозони, інсталяції в 3D форматі, квіткові композиції. Уже традиційно будуть розташовані «живі» фонтани. Також діятиме проект «Графіті Life» - будуть створювати графіті картину на спеціальних полотнах. А ще танцюватимуть «Віденський вальс по-вінницьки»», – йдеться у повідомленні.

Також організатори зазначили, що на площі Європейській проходитиме уже VII всеукраїнський фестиваль «Студентська весна». На сцені у денній програмі під час гала-концерту виступатимуть учасники фестивалю, а з 18.00 гостей свята розважатимуть зіркові гості із «Ліги Сміху» – команди «Загорецька Людмила Степанівна» та «Стояновка». Окрім того, тут проходитиме виставка «Європейська освіта в Україні».

Майдан Небесної Сотні стане українським куточком. На сцені виступатимуть кращі фольклорні колективи області і міста. В рамках проекту «Україна вишивана» тут влаштують виставку традиційного національного вбрання Східного Поділля, покажуть вишиті рушники майстрів Вінниччини, тематичні фотозони та проведуть майстер-класи з ручної вишивки. Родзинкою цієї локації стане дефіле у національних костюмах та стилізованому українському одязі.

У Центральному міському парку на майдані біля Літнього театру виступатиме «Зірковий олімп». Для вінничан та гостей свята співатимуть наші земляки-учасники різноманітних ТВ-шоу. На алеях парку, 19-20 травня знову проходитиме фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest».

Майдан біля Водограю перетвориться на один великий розважальний майданчик для дітей. Батути, каруселі, дитячі атракціони, і усе це – безкоштовно. А о 20:00 для відвідувачів цієї локації гратиме програму «Історія продовжується» оркестр «ВінБенд».

На Центральному міському стадіоні з 12:00 триватиме фестиваль «Сила міст-5». Відомі українські стронгмени влаштують показові виступи, а також відбудуться всеукраїнські змагання з чирлідингу.

Ще однією локацією, яка буде задіяна цього року на святі вперше, – буде площа «Ліверпуль». У проекті «Liverpool Music» вінничани та гості міста зможуть побачити виступи кращих рок-гуртів Вінниці.

Також цікавим буде проект «Жива поезія» - зі сцени лунатимуть твори легендарного Шекспіра англійською мовою.

Новинкою цього року для вінничан та гостей міста стане виступ волинщіків, вони виконуватимуть різні твори на волинках.

Уже традиційно під час святкування Дня Європи відбуватиметься проект «Ніч Європи у Вінниці». На Майдані Незалежності з 21:00 розпочнеться вистава-балет артистів із Києва «Дон Кіхот».

Як зазначили у міськраді, родзинок багато, і одна із них, це виступ київського театру реконструкції «Київська Русь», вони розташуються на площі Європейській. Цікаву та яскраву середньовічну реконструкцію покажуть саме у рамках проекту «Ніч Європи».

У костелі буде проходити вечір органної музики.

Краєзнавчий та художній музеї проводитимуть нічні екскурсії. Музей ім. М. Коцюбинського запропонує проект «У світлі гасових лам».

 

Фото: urban.vn.ua


  адміністратор   05 трав. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення