На фестивалі VinBookFest письменники і поети радували вінничан читанням своїх творів

Близько двох тисяч книг у Вінниці розклали просто неба

18 травня 2018, 18:58

На фестивалі VinBookFest письменники і поети радували вінничан читанням своїх творів

Ярослав Бабій
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Близько двох тисяч книг у Вінниці розклали просто неба

  Ярослав Бабій   Додати коментар

Десятки вінницьких та українських видань презентували свої книги, на імпровізованій сцені письменники ділились своїми творами, діток розважали веселі аніматори. Вже вдруге вінничани отримали можливість відвідати фестиваль книги та поезії VinBookFest, який відбувся біля пам'ятника Михайлу Коцюбинському, повідомляє Vlasno.info.

fest 5 1

Подільський народний університет Культури облаштував виставку творчості рукоділля українських майстрів. Майстрині провели майстер-класи з бісероплетіння, виготовлення ляльок-мотанок та солом'яних капелюшків.

– Нам подобається вчити діток і дорослих виготовляти своїми руками різні прикраси, як це робили наші предки, – розповідає представниця Подільського університету Культури Людмила Томляк.

fest 1 1
Представники поліції разом із працівниками бібліотеки ім. І. Бевза проводили конкурс для дітей.

– Ми задаємо дітям три запитання із правил дорожнього руху. Якщо відповідають вірно, даруємо їм одну з книг. Таким чином, долучаємо дітей до читання і вивчення правил. Чим дужче обізнані діти, тим безпечніше їм буде на дорогах, – ділиться інспектор зв'язку з громадськістю Патрульної поліції Михайло Черлан.

fest 2 1

Безліч вінницьких письменників презентували свої вірші, серед них був також громадський активіст, блогер, фотограф і письменник Юрій Прокопенко. Попри хворобу Паркінсона, його творчий доробок налічує безліч віршів, три книги і тисячі рядків прози. На сцені його вірші озвучував голова Вінницької міської письменницької організації Андрій Стебелєв.

fest 4 1

– Ми з Юрієм раді відвідати даний захід. Нам приємно, що українська творчість розвивається, і з'являються молоді письменники, які дарують нам прекрасні зразки своїх творів, – розповідає Андрій Стебелєв.

На захід запросили рок-гурт «Мій дотик». Виконавці співали українських та закордонних хітів, додавши фестивалю драйву.

fest 6 1

На закінчення «Шалена лабораторія» порадувала дітей веселими та захоплюючими експериментами.

fest 7 1

Читайте також: День Вишиванки в «Кіно Поділля»: грали на бандурі, милувались старовинними вишиванками та переглядали «Спадок нації».


Фото: Ярослав Бабій

 


  Ярослав Бабій   18 трав. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення