«Лінію Маннергейма» луганський поет читав на біс

Сергій Жадан «розкачав» Вінницю

17 червня 2018, 13:54

«Лінію Маннергейма» луганський поет читав на біс

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Сергій Жадан «розкачав» Вінницю

    Додати коментар


Вчора в рамках фестивалю «Острів Європи» біля музею Коцюбинсько пройшов літературний виступ Сергія Жадана. Він відрізнявся тим, що поет вирішив подати свою програму з допомогою музики. Дві електрогітари та електронний тач-пад створили неймовірну атмосферу. Читання віршів виконувалась під біт та занурила глядачів в неперевершене відчуття хіп-хоп концерту. З, можливо, головної окраси фестивалю передає інформацію кореспондент Vlasno.info.

gadan 3 1
Послухати поетичний концерт зібралось близько півтисячі людей. Навіть невеликий дощ, який почав збиратись під час виступу, не зміг нікого налякати. Люди сиділи на заготовленій терасі, під деревами та на землі. Ритмічна читка та хороша музика змусили людей підійти до сцени і почати танцювати. Це була не тільки молодь, а й більш старші, та люди середнього віку. Єдине на що скаржилась частина людей – це був трошки поганий звук, через невідповідність та застарілість апаратури.
gadan 2 1gadan 9 1
Про свої відчуття від концерту говорить 22-річна вінничанка Надія:

– Мені дуже сподобався концерт, Жадан просто неймовірний. В нього є глибокий зміст у віршах. А ще й під музику! Це краще, ніж піти на якогось вокаліста, який співає незрозуміло що. Єдине, що дійство тривало недовго, та звук був не дуже, трошки рипіло. А так все супер!!!
gadan 13 1
Своїх емоцій не міг стримати 37-річний Дмитро, який навмисно для цього приїхав з Хмельницького:

– Жадан найкращий!!! Я постійно читаю всі його книги. І вірші, і прозу. Я був на його концерті в Харкові, але тут сьогодні ще краще. Просто супернеймовірна атмосфера! Для людей такі заходи – це краще, ніж піти напитись. Дивіться, скільки молодих людей. Література – це добро.

Самому Сергію атмосфера теж сподобалась він був вражений такою активністю вінничан та пообіцяв повернутись знов:

– Ви шалені. Я дуже задоволений, що приїхав до вас. Дуже гарно, що у вас проводиться такий фестиваль. Ми до вас точно ще приїдемо. Дуже вам дякую
gadan 10 1
«Лінія Маннергейма» — український рок-супергурт із Харкова, що виник у 2017 році. Фронтменом гурту є Сергій Жадан.
Перший концерт відіграли у місті Ізюм Харківської області на площі Леннона 16 лютого 2017 року. В серпні того ж року в Іванівці відбувся другий літературно-музичний фестиваль «Дорога на Схід», у якому взяли участь близько 20 виконавців з Донбасу та Слобожанщини. Гурт "Лінія Маннергейма" став хедлайнером цього фестивалю.
gadan 6 1
У лютому 2018 року гурт презентував дебютний міні-альбом "Де твоя лінія?". Альбом було випущено у цифровому вигляді. Тексти до пісень написав Сергій Жадан, музику - Олег Каданов та Євген Турчинов. Вчора вони дали перший концерт у Вінниці.
Після години поетичної музики люди розходились і по вулицях поодиноко наспівували. – «Лінія, лінія, лінія Маннергейма».

Нагадуємо: У Вінниці триває 4-х денний фестиваль «Острів Європа»

Фото: Андрій Оленін

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення