Народна музика в поєднанні з рок-ритмами "запалять" «Живий вогонь»

Запальний фолк-рок «підірве» етнофестиваль на Вінниччині

22 червня 2018, 20:03

Народна музика в поєднанні з рок-ритмами "запалять" «Живий вогонь»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Запальний фолк-рок «підірве» етнофестиваль на Вінниччині

    Додати коментар

На етнофестиваль «Живий вогонь», що відбудеться уже завтра в місті Хмільник, завітає хедлайнер свята «Ангажемент на вівторок». Український фолк-рок гурт, учасники якого родом з Павлограду, презентуватиме гостям фестивалю авторські запальні пісні, повідомляє Vlasno.info.

– З організаторами "Живого вогню" ми зустрілися на мото-фестивалі «Загул», що відбувався у травні цього року. Також ми брали участь у таких заходах як Kozak FEST-2018 у Дніпрі, Summer Challenge 2017 у Черкасах, Rock&Buh 2018 у Хмельницькому та в багатьох інших фестивалях і концертах. На фестивалі, що відбудеться завтра ми гратимемо пісні з нашого нового альбому «Забутими шляхами предків», а також декілька пісень зі старіших альбомів,– розповідає соліст гурту Юрій Демків.

Офіційним роком заснування гурту, виконавці вважають 2011-й. Саме тоді, сформувався теперішній колектив гурту.

З 2011 по 2013 гурт шукав себе в тому чи іншому стилі музики. Грали як панк-рок, СКА (музичний напрямок, що поєднує стилі ритм-енд-блюз, бугі-вугі, каліпсо, менто – ред.), СКА-панк так і регі. Але одного разу, коли учасники гурту ходили по музичних магазинах, саксофоніст гурту Ярослав взяв у руки флейту і заграв на ній. Всі були шоковані виконанням музиканта і вирішили спробувати новий стиль. Фолк-рок – музикальний жанр, що поєднує в собі елементи народної музики і року. Хлопці вподобали новий для них жанр, і ось до теперішнього часу всі пісні виконують саме в ньому.

Цікавою також є історія назви гурту «Ангажемент на вівторок». Ще до створення гурту соліст Юрій працював з діджеєм, який писав йому «мінусовки», а познайомились вони саме у вівторок. Звідси і назва, що означає «запросити артиста на виступ у вівторок».

Гурт складається з п'яти музикантів, скреч-аранжувальника та звукорежисера.

– Головним в роботі будь-якого гурту вважаю взаєморозуміння і відповідальність. Кожен з нас розуміє, що важливо дослухатись і не підводити гурт. Ми на своєму шляху мали багато перешкод, але разом їх подолали,– ділиться Юрій.

Ангажемент на вівторок є лауреатом третьої премії конкурсу "Червона рута".

Фестиваль обіцяє бути веселим. До свята також долучаться гурти «Не лізь, Бо вб'є», «Спека», «Зубр & co.», «Толока» та «Пан Карпо».

Запрошуємо всіх охочих відвідати цей феєричний захід, що розпочнеться 23 червня о 10 годині в центральному парку міста Хмільник.

Читайте також: На «Живому вогні» вінничанам пропонуватимуть спуститись в шахту на 1300 метрів.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення