Київський національний академічний театр оперети представив "SUGAR, або в джазі тільки дівчата"

У Вінниці феєрично відкрили джазовий фестиваль українською адаптацією запального мюзиклу

22 вересня 2018, 09:07

Київський національний академічний театр оперети представив "SUGAR, або в джазі тільки дівчата"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці феєрично відкрили джазовий фестиваль українською адаптацією запального мюзиклу

    Коментарі (1)

Зірки Національної оперети запалили вінницьку сцену неймовірною енергією та вразили першокласною акторською грою. Всім давно знайома історія про чоловіків, які змушені були перевдягтись жінками, щоб врятуватись від страшної чикагської мафії, засяяла новими барвами. Вдало перекладені на українську пісні, чудовий шоу-балет, небанальний гумор, неперевершена гра акторів та прискіплива увага до деталей - ось складові успіху, за допомогою яких кияни довели вінницького глядача до екстазу. Побачити виставу пощастило і кореспонденту Vlasno.info.


500 19 1500 40 1

Вчора було урочисто відкрито XXII міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST-2018». Вже традиційно урочисту програму відкриття провів радник з питань децентралізації, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков.

500 38 1

Кращого початку фестивалю годі й було шукати. Сцену Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського окупували артисти київського театру оперети. Протягом двох актів вони "взяли в полон" вінницького глядача. Який здався відразу коли коли Красотка С'ю (Ася Середа-Голтун - ред.) почала приймати свій "корвалол".

500 123 1500 162 1

Після такого спектаклю вінничани готові були віддати всі гроші Палаццо (Максим Булгаков -ред.), стали трошки наївними як Душечка (Ольга Федоренко - ред.) та вже забронювали собі квитки до Флориди, але тільки в 6-му купе.

500 203 1500 213 1500 234 1500 243 1500 250 1500 260 1500 296 1

Особливо вразили вінничан образи Євгена Прудника (Джо\Джозефіна - ред.), семикратного чемпіона світу з армреслінгу, в якого було день народження, а також він трошки занедужав, але це ніяким чином не відобразилось на його грі. Його напарник Арсен Курбанов так перевтілився в Дафну, що інколи здавалося, що жінку він грає краще за чоловіка. Танець Дафни та закоханого мільйонера Осгуда (Микола Бутковський - ред.) стали головним діамантом в без того яскравому діамантовому кольє вистави.

500 415 1500 403 1500 347 1500 443 1500 478 1500 499 1500 501 1

500 562 1500 513 1500 572 1Музика, яку у виконанні оркестру Київського національного академічного театру оперети за головування головного хормейстера Ігоря Ярошенко надавала відчуття присутності не гірше, ніж в сучасних кінотеатрах IMAX. І звичайно гра кожного актора, опрацювання кожного епізоду, будь то безробітні, мафіозі, провідник потяга чи телеграфіст зробили той антураж, без якого вистава просто не відбулась б.

500 593 1

Зал аплодував стоячи та кілька разів викликав артистів на поклон.

Після вистави режисер-постановник – Народний артист Украины Богдан Струтинский, дирижер-постановник та хормейстер-постановник – Ігор Ярошенко, балетмейстер-постановник – Вадим Прокопенко та актор, Народний артист України Микола Бутковський дали невелике інтерв'ю.

— Ми ще приїдемо з хорошими виставами, а як швидко, це вже залежить від Вінниці, - говорить Богдан Струтинський. - Я думаю, що це взаємний процес. Гастролі плануються завчасно і наперед. Про ці гастролі ми знали за півроку. Про деякі ми знаємо за рік. Якщо ми домовимось, то в наступному сезоні точно будемо тут. Ми в нашому театрі маємо таких "священних духів", як Марія Заньковецька. Ваш театр названий на честь Миколи Садовського, для нас - це теж споріднені історії. Ми хотіли б ділитися з усіма своїм мистецтвом. Бо по-перше, ми єдиний театр оперети в Україні, ми сьогодні увібрали в театрі різні жанри - це мюзикл, оперетта, опера. можливо, щось з цього ми привеземо в наступному році, може якісь експериментальні роботи, щоб вінничани змогли з насолодою отримувати це мистецтво. Є вистави, які ми робимо за короткий час. Наприклад, цю виставу і "За двома зайцями" ми ставили за 1,5 місяці, при чому в нас були ще гастролі, і в театрі йшла реконструкція. Ну найдовше ставилась опера "Сивільський цирульник" - вона 3 місяці ставилась. Але ми ставимо дату прем'єри і повинні до неї все поставити, бо в нас немає шансів цього не зробити, бо за нами глядач!

500 599 1

Народному артисту України Миколі Бутковському сподобалась і вінницька сцена, і місто загалом. Нам вдалося дізнатись, чого більше в грі актора - репетиції чи імпровізації:

— Репетиції - це 90% гри актора. Добре імпровізувати ти можеш, коли точно знаєш, що ти маєш зробити, і для кого, і для чого ти це робиш. Імпровізація є завжди, бо не буває однакових вистав.Так сталося, що ми були в багатьох містах, в деяких дуже багато разів. В Житомирі, можливо, 5 чи 6 разів, а у вас мало. Я, наприклад, вперше. У Вінниці просто фантастичний глядач, неймовірний театр, його тільки б до ладу довести, щоб держава виділила гроші, щоб тут пахло театром. Сама зала просто фантастично зроблена за всіма стандартами театральної науки. Акустика дуже гарна. І місто дуже гарне.

500 354 1

Як відомо, дуже важко поєднати акторську гру та музикальний супровід. В Ігоря Ярошенко ми дізнались, наскільки важко та довго треба репетирувати, щоб досягти максимальної злагодження.

— Матеріал просто фантастичний, і в той же час складний. Ми підійшли до нього з величезним задоволенням. Репетирували просто на одному диханні. Ця вистава особлива, вона подобається однаково і музикантам, і артистам. Вона завжди виглядає по-свіжому та завжди звучить. Оркестрова яма в Києві трошки ширша, але в "тесноте да не в обиде", було доволі зручно. До сцени треба призвичаїтись, треба провести хоч одну оркестрову репетицію, але в нас не було на це часу.

500 2 1

Після вистави від колективу Київського національного академічного театру оперети організаторам: Заслуженій артистці України Ірині Френкель подарували шоколад із зображенням київського театру, а Заслуженому діячу мистецтв України Павлу Третьякову пам'ятний годинник, також із зображенням театру.

500 605 1500 607 1

Перед виставою почесні грамоти Верховної Ради "За заслуги перед Україною" отримали директорка Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель, заступниця директора ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 Ірина Матковська, радник міністра культури України з питань децентралізації Павло Третьяков.

Міністр культури України, Народний артист України Євген Нищук надіслав 2 накази нагородити почесною нагородою Міністерства культури України за "Заслуги досягнення в розвитку культури і мистецтва" голову ГО "Асоціація бібліотек Вінниччини" Наталю Морозову та директора сцени "VINNYTSIA JAZZFEST" та "Operafest-Tulchуn",
голову Вінницького обласного відділення творчої спілки діячів мистецтва Юрія Грицюка.

500 115 1

Читайте також, У Вінниці барабанщик з Чехії заглибив слухачів у ритм європейського урбану 

Фото: Андрій Оленін

Коментарі    Оновити список коментарів

Петро
+1 # Петро 22.09.2018, 18:03
Палаццо - Максим Булгаков
Танець Дафни та Осгуда, а не Джозефіни та Бінстока.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення