video-vlasno

25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках  

22 травня 2016, 18:25

Цьогоріч на грі «Сокіл» перше місце посіли дві команди

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках  

    Додати коментар





Аж два перших місця і жодного другого — цьогоріч у фіналі обласного етапу всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")  геть позаштатна ситуація. Перше місце розділили команди Піщанського та Вінницького районів, третє посів рій "Корделія" із Калинівщини.

25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках

— Ми не очікували, що буде два переможці, але обидві команди отримали по 38 балів, — говорить організатор гри, керівник Вінницького центру краєзнавства, туризму та екскурсій Лідія Юхнович. — Можливо, на всеукраїнський етап робитимемо збірну команду з двох.

Нагороди вирішили поділити справедливо: грамоти вручили всім, кубок лише продемонстрували. Коли замовлять ще один — вручать обом командам. Хто з них поїде на всеукраїнський етап "Джури" — поки не відомо. Виховник Піщанського рою Наталія Подолян розповідає, що перемогу отримали і минулоріч.

— Ми тоді поїхали на всеукраїнський етап, самотужки знайшли кошти, зайнли третє місце у випробуванні "Впоряд". Цього року теж поїдемо, вже маємо нову форму, необхідний досвід, ну і перше місце, звичайно.

Друга команда-переможниця — з Вінниці, зі школи №27 все ж отримала подарунок — м'яч від Товариства сприяння обороні України.

Переможця визначали за підсумком балів з усіх видів змагань. Діти демонстрували стройову підготовку у конкурсі "Впоряд", теоретичні знання у грі "Відун", а вчора майже весь день проходили смугу перешкод і здавали стрільби, яким їх перед цим цілий день навчали представники Цивільного корпусу "Азов".

25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках

Школярів з усіх районів області перевіряли на стійкість, дисципліну, опанування навичок виживання. З цим упоралися всі, особливу повагу викликав рій з Крижопільщини, у якому були самі дівчата, але жодними показниками більш "хлоп'ячим" роям не поступилися.

25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках

— Я на грі уперше, у школах нас відбирали по здібностях, хто до чого більш схильний, — розповідає школярка Каріна. – Жодних грошей на одяг чи харчі ми не здавали, все бере на себе школа. Мені тут дуже цікаво, обов'язково старатимуся потрапити на «Сокіл» і наступного року.
25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках25 роїв «Джури» випробовували себе на аеродромі в Сутисках
Фото Ірини Басенко

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення