концерт, присвячений солдатським матерям у Вінниці фото

Гроші на медалі для матерів загиблих АТОвців вінничани зібрали за ніч

23 травня 2017, 14:16

Концерт "Солдатська мати" на честь матерів воїнів, загиблих в зоні АТО, ледь не зірвав один зі спонсорів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Гроші на медалі для матерів загиблих АТОвців вінничани зібрали за ніч

    Додати коментар


Концерт "Солдатська мати" на честь матерів воїнів, загиблих в зоні АТО, ледь не зірвав один зі спонсорів, повідомляє Vlasno.info.

– За два дні до концерту благодійник, який пообіцяв виділити 25 тисяч гривень на придбання пам'ятних медалей "Лагідна сила", якими ми планували нагородити матерів загиблих воїнів, перестав виходити на зв'язок, – розповів координатор ініціативної групи учасник АТО Василь Любуня. – Згодом він зізнався, що необхідної суми в нього немає. Нам потрібно було розплатитися за медалі, які вже виготовили на наше замовлення на підприємстві у Києві, а коштів, виявляється, немає.
медалі "Лагідна сила" фото

Коли з'ясувалося, що нагородження матерів, що втратили своїх синів під час подій на сході, під загрозою зриву, активісти звернулися по допомогу до небайдужих вінничан. Грошима допомагали і друзі, і знайомі, і депутати, і звичайні вінничани. На благородну справу не шкодували грошей — діставали навіть іноземну валюту із заначок, і з рахунків готівку знімали.

– За ніч ми зібрали 25 тисяч гривень, – пригадує Василь Любуня і дякує всім, хто тоді відгукнувся. – Зараз навіть не віриться, що таке може бути.

Організатор заходу зазначив, не всі матері змогли взяти участь в урочистостях, тому медалі їм доставлять додому.

Концерт жваво обговорюють у соціальних мережах:

"Дуже прикро коли учасники бойових дій і волонтери, виконують обов'язки держави!.. Закупляють за свої кошти у Києві 160 медалі "Лагідна Сила". Нагороди, матерям загиблим воїнам у Російсько-Український війні, яке організували чотири людини. Велика подяка організаторам: Василь Любуня, Юрій Кісіль, Светлана Бевз, Ярослав Вербіловський, і всім не байдужим людям, які долучились до нагородження та надали свою допомогу!" – написав з цього приводу на своїй сторінці у фейсбуці вінничанин Володимир.

Фото зі сторінки Світлани Бевз у соцмережі Facebook

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення