пам'ятник героям у Мурованих Курилівцях фото

Школярі райцентру Вінниччини вшанували українських Героїв на День знань

01 вересня 2017, 19:03

Пам'ятний знак Героям у Мурованих Курилівцях відкрили за кошти громади

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Школярі райцентру Вінниччини вшанували українських Героїв на День знань

    Додати коментар

Сьогодні школярі Мурованих Курилівців Вінницької області покладали квіти до нещодавно відкритого у райцентрі пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим воякам АТО. Про це Vlasno.info повідомила вчителька місцевої школи № 2 Лариси Вудвуд.

– Вийшло так, що пам'ятний знак встановили за кошти громади, – говорить вона. – Питання встановлення пам'ятника неодноразово піднімалось жителями селища перед місцевою владою. І щоразу чули відповідь: брак коштів та брак місця в селищі. Так, так, саме брак місця, як би дико це не звучало. З цього приводу неодноразово збиралась ініціативна група та зрушень не було. Тому пам'ятний знак вирішили звести на території церкви. Справа в тому, що у 2015 році створили релігійну громаду Церкви Святого Миколая Чудотворця УПЦ Київського Патріархату. До числа парафіян увійшла інтелігенція селища, яка давно мріяла про українську церкву! А Олег та Вікторія Кондратюки, жителі Мурованих Курилівців, подарували ділянку для будівництва дерев'яної церкви.

Ідея належить молодому священнику Сергію Орловському та Ларисі Вудвуд, яка також є секретарем парафіяльної ради.

– Усі підтримали ідею та охоче взялись до виконання. Протягом двох тижнів день у день кипіла робота. Кожен телефонував та запитував "Чим я можу допомогти, за 10 хвилин буду на ділянці". Найбільшу допомогу надав Віталій Шумило, який займався пошуком та підвозом майстрів, доставкою необхідних матеріалів тощо. Фінансово реалізували проект прихожани храму та Петро Струсєвич, який зробив внесок у дві тисячі гривень. Залучені майстри Сергій Крачковський, Михайло Корніцький, Аркадій Подгорний, дизайнером виступила Антоніна Кузь, і 25 червня пам'ятний знак відкрили. Присутні тоді неодноразово витирали сльози під час виконання неофіційного гімну Майдану "Пливе кача". Згодом мені доводилось неодноразово бачити, як люди проїжджали на авто, зупинялись та повертались до пам'ятного знака. Кожен бажаючий може безперешкодно сюди зайти та принести квіти загиблим Героям.

На відкриття пам'ятного знака приїхала дружина загиблого Романа Коваля з села Вищеольчедаїв з дітьми, які зараз проживають в Мурованих Курилівцях. За словами Лариси Степанівни, подібних пам'ятних знаків у селищі немає. Є лише Меморіал Визволення та пам'ятник загиблим в Афганістані.

– Пам'ятний знак має такий вигляд, тому що уособлює собою Божу Матір, яка молиться за душі загиблих Героїв та відродження України! - підкреслює Лариса Вудвуд.

Нагадаємо, торік в Іллінцях відкрили пам'ятний знак загиблим АТОвцям. 

Фото надане Ларисою Вудвуд

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення