Фотовиставка з Києва завітала до вінницької бібліотеки ім.Тімірязєва.

«Виставка «Погляд АТО: 1000 облич» закінчиться у Кремлі» – автор світлини Леонід Шрайбікус

16 січня 2018, 17:47

Фотовиставка з Києва завітала до вінницької бібліотеки ім.Тімірязєва.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Виставка «Погляд АТО: 1000 облич» закінчиться у Кремлі» – автор світлини Леонід Шрайбікус

    Додати коментар

У Вінниці, 15 січня о 15 годині відкрилась виставка житомирського фотографа Леоніда Шрайбікуса. Фотограф привіз з собою частину своєї колекції, а саме 120 світлин на яких зображені учасники АТО. На відкриття завітала кореспондентка Vlasno.info.

Виставку відвідали волонтери, вінницькі учасники АТО та їх сімї, працівники та читачі бібліотеки. Співорганізатором заходу стала командирка зенітного розрахунку у батальйоні "Айдар", Світлана Бевз. З нею прийшла легендарна собака Баді, яка за час війни змінила вже чотирьох хазяїв, а зараз разом з волонтерами відвідує фронт та дитячі будинки.

Фотограф пояснив, що він має на меті зібрати у своїй колекції 1000 облич захисників нашої вітчизни. Автор намагається заглянути у душу людей, які побували на межі життя і смерті, та передати на знімку їх мужність та силу духу.

Спочатку було 50 фоторобіт, а потім бійці самі почали приводити своїх побратимів для участі у проекті. Я намагаюсь фотографувати їх на зеленому фоні, у парку і щоб світило сонце. Зелений — це символ життя, бо я програмую їх повертатись додому живими. - говорить фотограф, Леонід Шрайбікус.

ato

ato-2

ato-3

На більшості світлин зображені десантики 95 бригади, учасники добровольчих батальйонів "Айдар", "Донбас", бійці грузинського батальйону та інших угруповань Збройних Сил України. Свої роботи автор не підписує та не розпитує учасників АТО про життя на фронті. Таким чином, фотограф намагається подбати про безпеку зображених на фото бійців, але обіцяє, що після закінчення війни громадяни будуть знати імена наших героїв.

– Я хочу щоб українці не тільки пам'ятали загиблих солдат, а й мали можливість поглянути в обличчя воїнам, які до цього часу захищають наші кордони. Виставка буде подорожувати всією країною, щоб як найбільше громадян змогли їх побачити, - говорить фотограф. - А коли ми переможемо, то тур моїх робіт закінчиться у Москві.

Під час заходу відвідувачі мали можливість переглянути фільм про життя атовців у зоні бойових дій.
Багатьох з них вже немає в живих, - повідомила Світлана Бевз.
Пізніше, бійці нагадали хронологію боїв, розповіли історії декількох учасників АТО та вшанували загиблих побратимів хвилиною мовчання.

Окрім світлин, на виставці представлені особисті речі атовців, уламки боєприпасів, обереги та прапор з підписами та побажаннями від вінницьких героїв.

В знак подяки за теплий прийом, автор фотовиставки подарував вінницькій бібліотеці підписаний примірник книги житомирського автора Ярослава Марищенка "Україна у війні" та календар з портретами наших захисників.

Виставка буде представлена до 31 січня, яку можна відвідати за адресою вулиця Соборна, 70, третій поверх бібліотеки імені Тімірязєва.

ato-4

ato-7

ato-9

ato-12

ato-14

ato-21

фото авторки

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення