Андріївські вечорниці у Вінниці: козак-style

Андріївські вечорниці у Вінниці: козак-style

13 грудня 2014, 19:10

Вечір Андрія у козацькому стилі провели вінничани

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Андріївські вечорниці у Вінниці: козак-style

    Додати коментар

За традицією, в ніч на Андрія дівчата ворожать, сподіваючись дізнатись ім'я судженого. А у Вінниці 13 грудня, у надвечір'я, на Площі Європейській, де вже розкинувся різдвяний ярмарок, вінничан годували кулешем, поїли чаєм та вчили дітлахів бойового гопака.

Організатором заходу стала Школа козацького гарту Вінниччини ім. Данила Нечая, засновниками якої є родина Бегасів: Руслан та Ніна.
Протягом вечора дітлахів запрошували грати в атентичні ігри, як от "Вершник і штовхач" тощо. Навіть найменші учасники свята брали участь та азартно, а головне — автентично розважалися Андріївського вечора у морозній Вінниці. І, незважаючи на усталену традицію, що козаками зазвичай були хлопці, багато виявилося і затятих козачок, що хотіли спробувати свої сили в іграх.

Організатори переконані, що подібні заходи в час, коли нашим бійцям на Сході так потрібна підтримка (моральна — в тому числі) підіймуть дух і пересічних жителів мирної Вінниці, і тих, хто боронить кордони передноворічної України.
kozaky1
kozaky2
kozaky4

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення