Мирослава Слободянюк з Анжелікою Фалейтор та її мамою фото

Понад 11 тисяч гривень зібрали вінничани на презентації книжки «Невидиме сонце» для Анжеліки Фалейтор  

19 листопада 2017, 09:00

12 листопада у Вінниці пройшов благодійний поетично-мистецький захід на честь презентації першої авторської книги Мирослави Слободянюк

Соломія Романова
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Понад 11 тисяч гривень зібрали вінничани на презентації книжки «Невидиме сонце» для Анжеліки Фалейтор  

  Соломія Романова   Додати коментар


12 листопада у Вінниці пройшов благодійний поетично-мистецький захід на честь презентації першої авторської книги Мирослави Слободянюк «Невидиме сонце». Понад півсотні глядачів, які вирішили прийти на презентацію та підтримати хвору на ДЦП вінничанку Анжеліку Фалейтор, насолоджувались віршами, авторськими піснями, національними східними танцями при свічках та живим музичним супроводом.

– Знаєте, я багато організовую та проводжу найрізноманітніших мистецьких та розважальних заходів. Але цей був особливим – сповненим романтики та родинного тепла. По очах було видно, що глядачі в захваті, вони наче діти раділи кожному виступу, – розповідає ведуча вечора Любов Завальнюк. – Мирославу я знаю досить давно, окрім того, що вона моя колега, вона втілює мрії в життя, і не лише свої, а й мрії дітей, які цього потребують. Усім нам вона показує приклад того, як змінювати світ на краще.

презентація книги Мирослави Слободянюк фото
На презентації люди зрозуміли, що вірші можна не лише читати та слухати, а й переспівувати, танцювати та дивитися у відеороликах. Особливим моментом стало й те, що вірш, який Мирослава написала батьку, декламували на сцені мовою жестів.

Назарій Давидовський фото

– Поезія – це моє хобі, те, у чому я можу відпочивати не лише фізично, а й морально. Але окрім читання та написання віршів, я активно вивчаю культури різних країн та займаюсь волонтерством. Коли готувалась презентація, я відразу хотіла, щоб вона була максимально доступною для всіх. Тому, у першу чергу, розділила її на дві половини, перша з яких була з українськими мотивами, а друга – з арабськими. Також вірші декламували мовою жестів, – говорить поетеса Мирослава Слободянюк. – Безумовно, я дуже хвилювалась, але завдяки підтримці всіх, хто прийшов виступити, придбати збірку чи навіть просто послухати, усе вийшло так чудово. Неймовірно приємними стали сюрпризи від Олександра Клєца, який наспівав під гітару один з моїх віршів, та Назарія Давидовського, який заспівав мою улюблену пісню. Повірте, це було просто неймовірно.

Олександр Клец фото

Особливістю збірки було те, що написана вона двома мовами – українською та арабською. Усі вірші та прозу понад три місяці перекладав настоятель вінницької мечеті Муса Салім. Важливо було витримати римування й не втратити при цьому сенс вірша, але йому це повністю вдалося. Підтвердженням цьому став спільний виступ Мирослави та Муси на презентації, коли вони по черзі читали один і той самий вірш українською та арабською.

Мирослава Слободянюк та Муса Салім фото

– Мирося – неймовірно відкрита та щира людина. Певне тому до неї так тягнуться люди. Це неймовірно, коли вона поєднує різні культурні особливості, мистецтво та благодійність. Я сподіваюсь, що їй вдасться зібрати кошти для Анжеліки й лікарі поставлять дівчинку на ноги. Ми від себе обов'язково долучаємось, і за потреби будемо завжди долучатися, – каже Муса.

Програма вечора була настільки насиченою, що глядачі не встигали перевести подих, адже кожен наступний номер був абсолютно не схожим на інший. Пісні, танці, душевні виступи швидко замінювали одне одного, тримаючи увагу глядачів.

Natsionalna-palestynska-debka

презентація книги Мирослави Слободянюк фото

презентація книги Мирослави Слободянюк фото

Усі гроші від продажу збірки підуть на операцію хворої на ДЦП Анжеліки Фалейтор, в якої з'явився шанс ходити.

– Я плачу від радості, від того, що люди не залишають нас з донечкою наодинці з нашим горем, а долучаються й допомагають нам вилікуватись, – говорить мати хворої дівчини Тетяна Фалейтор.

Після презентації та всіх виступів присутні смакували смачним тортом, чорно-білими кексами, зефіром та пригощались особливою кавою, поки очікували своєї черги, аби придбати примірник книги «Невидиме сонце». Люди чудово розуміли, що всі гроші йдуть на операцію дівчинки, тому купували книги не лише собі, а й на подарунки. Зокрема, депутат Вінницької облради Людмила Станіславенко купила 24 збірки для всіх міських бібліотек.

– Я дуже рада бути присутньою на цій презентації й долучитись до збору коштів для Анжелічки, адже я знаю дівчинку, в якої був подібний діагноз, і за допомогою лікарів її поставили на ноги, – каже пані Людмила. – Також сама по собі книга унікальна, і я рада, що зможу подарувати її всім міським бібліотекам.

Після презентації ще 30 книг для бібліотек кількох районів придбав депутат Вінницької обласної ради Геннадій Мазур.

Також усі охочі можуть долучитися до благодійності, придбавши примірник в авторки Мирослави Слободянюк (моб. тел.: 096-983-27-44), або надіславши кошти на картку «ПриватБанку» самій Анжеліці: 5168757308963497 (Фалейтор Анжеліка Олександрівна).

Фото: Соломія Романова


  Соломія Романова   19 лист. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення