Назва книги це улюблена метафора поета

Сергій Шкабара у Вінниці презентує поетичну збірку «Проміння всередині флейти»

08 січня 2018, 16:21

Назва книги це улюблена метафора поета

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Сергій Шкабара у Вінниці презентує поетичну збірку «Проміння всередині флейти»

  адміністратор   Додати коментар

11 січня відбудеться презентація поетичної збірки Сергія Шкабари «Проміння всередині флейти» за участю автора, - повідомляє Vlasno.info з посиланням на chytomo. Модераторка – Катерина Калитко.

«Проміння всередині флейти» – це метафора з улюбленого вірша Сергія Шкабари. До збірки увійшли 60 текстів, скомпоновані у три розділи: «Шепіт», «Мелодія» та «Тиша». Цією структурою автор простежує, як виникає і формується голос, як він починає звучати, перетворюється на музику, а згодом затихає, бо осмислене мовчання – найбільш глибоке і промовисте.

Літературознавець і член журі «Гранослова» Дмитро Дроздовський говорить, що «Проміння всередині флейти» було найкращою поетичною добіркою на конкурсі: «Справжня поезія: оригінальна, новаторська, метафорична, міріади свіжих образів. Формально також не маю зауважень. Відчуваю професійного поета, а не аматора. Цілком заслуговує на перше місце. Жодна інша добірка, яку читав, не може дорівняти цій добірці».

Презентація книги проходитиме у книгарні «Є». Початок о 18.00.

Довідка:

Сергій Шкабара народився на Хмельниччині. Закінчив Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського за фахом «Учитель української мови і літератури, англійської мови та зарубіжної літератури». Поет, автор літературно-критичних статей. Навесні 2015 вийшла перша збірка віршів «Дихання риби». Лауреат літературної премії видавництва «Смолоскип» (2013, 2014), переможець конкурсу «Книжка від Зебри – 2015» (Харків), «СвітлоFOR» (Рівне, 2014), конкурсу молодіжної непопсової творчості «Перо в серці» (Вінниця, 2011), фіналіст «Молодої республіки поетів» (Львів, 2015). У 2017 році з рукописом збірки «Проміння всередині флейти» переміг у літературному конкурсі «Гранослов». Учасник резиденції для молодих письменників «Станіславський феномен». Нині мешкає в Києві, працює за фахом у Київському ліцеї бізнесу.

Фото: vezha.vn.ua


  адміністратор   08 січ. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення