Книга видана з нагоди відзначення 140-річчя від дня народження композитора

На книгу, присвячену творчості Миколи Леонтовича, з вінницького обласного бюджету витратили 45 тисяч гривень

17 січня 2018, 12:30

Книга видана з нагоди відзначення 140-річчя від дня народження композитора

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На книгу, присвячену творчості Миколи Леонтовича, з вінницького обласного бюджету витратили 45 тисяч гривень

  адміністратор   Додати коментар


У Вінниці презентували книгу Анатолія Завальнюка «Микола Леонтович. Повне зібрання хорової та педагогічної спадщини», повідомляє Vlasno.info з посиланням на i-vin.info. Монографія видана з нагоди відзначення 140-річчя Миколи Леонтовича та профінансовано за рахунок коштів обласного бюджету у розмірі 45 тис. грн.

– У світі Миколу Леонтовича називають «українським Бахом» за досконале володіння складною поліфонією, яку він використовував у своїх аранжуваннях, – розповів Анатолій Завальнюк.

Автор наголосив, що досліджував творчість композитора-земляка від 1968 року.

Нагадаємо, 13 грудня минуло 140 років від дня народження українського композитора Миколи Леонтовича – автора знаменитого на увесь світ «Щедрика». Крім того, Леонтович створив
160 обробок народних пісень, найвідоміші серед них "Дударик", "Пряля", "Козака несуть", "Зашуміла ліщинонька", "Ой, з-за гори кам'яної". З них 50 творів для дитячого хору видав у навчальних посібниках "Нотна грамота" і "Сольфеджіо".

Також вінницькі краєзнавці, історики, козацькі, волонтерські, дитячі та юнацькі організації, школярі – весь попередній рік були активно задіяні у відзначенні 140-річчя з дня народження всесвітньо відомого композитора Миколи Леонтовича, який прославив Вінниччину на увесь світ.

Фото: i-vin.info


  адміністратор   17 січ. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення