актори театру Садовського в зоні АТО фото

Вінницький «Занадто одружений таксист» не розсмішив мешканців Краматорська

22 квітня 2016, 18:10

Під час вистави люди їли насіння, виходили із зали та не розуміли мови акторів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький «Занадто одружений таксист» не розсмішив мешканців Краматорська

    Коментарі (1)

Актори Вінницького театру Садовського побували з прем'єрною виставою "Занадто одружений таксист" у зоні АТО, повідомляє кореспондент Vlasno.info. Урочистий концерт та круглий стіл з працівниками Вінницького управління культури відбувся у смт Кирилівка, а вистава проходила 15 квітня в будинку культури м. Краматорськ. Актори та режисер вистави поділилися враженнями та роздумами про поїздку.

– У мене особисто залишилися позитивні емоції, оскільки приміщення достатньо пристосоване для виступів. В них навіть є пандус для забезпечення виходу на сцену людей-інвалідів. Працівники будинку культури намагалися зробити наше перебування максимально комфортним, – ділиться режисер вистави Тарас Мазур.
будинок культури в Краматорську фото
будинок культури в Краматорську, фото надане Олегом Фільварковим


Вхід на виставу був безкоштовним, тому публіка була досить різноплановою та специфічною. Дехто з глядачів їв зернята, хтось прийшов з малими дітьми на виставу з позначкою 16+. Актори вважають, що зал реагував позитивно, але сприйняти та зрозуміти п'єсу було важко, оскільки вона україномовна.

– Працівник будинку культури пояснив нам, що людям комедія подобається, але жителі Краматорська спілкуються і думають російською. Після вистави нам винесли квіти, а з глядацької зали чоловік викрикував "Браво!", – розповідає актриса театру Садовського Ольга Буга.
репетиція вистави театру Садовського в зоні АТО фото
репетиція вистави "Занадто одружений таксист", фото надане Олегом Фільварковим


Режисер також зауважив, що були люди, які виходили після перших 5-ти хвилин вистави. Деякі глядачі покинули будинок культури під час антракту, але ті хто залишилися реагували позитивно, а в кінці на фразу "Слава Україні!" відповідали "Героям слава!".

– Як на мене, атмосфера була трохи напруженою. Ті жарти, які в нас сприймають "на ура" в Краматорську не завжди проходили. Я думаю, що все-таки в нас різне світосприйняття, і справа не лише в мовних бар'єрах, – коментує актор театру Садовського Артур Константинов.

Вінницькі актори залишилися під враженням від поїздки, хоча дорога була далекою і складною. У будь-якому разі такий досвід спілкування залишив слід у пам'яті всіх учасників культурного обміну.

Головне фото надане Ольгою Бугою

Коментарі    Оновити список коментарів

Yuliya Svetlova
0 # Yuliya Svetlova 22.04.2016, 21:44
Странное название статьи. Это для привлечения внимания читателей или цель - обидеть актеров театра Садовского? Не видела спектакль на украинском. Но в свое время не единожды смотрела в Харьковском драм.театре им. Пушкина.
Как отметила автор статьи, публика была разноплановой. Именно потому некоторые выходили, не дождавшись второго акта. Вот и все. Обязательно посмотрю в нашем театре Садовского на укр.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення