вистава Мрії третього поверху у Вінниці фото

Режисер Георгій Білошицький покаже дитячу виставу у Вінниці

02 червня 2016, 14:05

У Вінниці відбудеться дитяча вистава про не дитячі проблеми

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Режисер Георгій Білошицький покаже дитячу виставу у Вінниці

    Додати коментар


У Вінниці відбудеться дитяча вистава про не дитячі проблеми

Сьогодні на вінничан чекає незвична культурна подія — у Вінниці покажуть виставу, присвячену дітям з Донбасу, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Ідея вистави виникла з особисто пережитого досвіду, коли режисер Георгій Білошицький був в одному з інтернатів Донецької області. Багато персонажів – реальні діти.
вистава Мрії третього поверху у Вінниці фото

Спектакль розпочинається фонограмою про дітей, які страждають від війни багато десятиліть в різні часи становлення України. Вистава – пацифістська, проти насильства і війни. Про мрію, про солідарність, про кохання.

Актори – учні вінницьких шкіл, учасники Вінницької театрально-психологічної студії «Образ». Виставу підготували за 3 місяці.

На репетиції режисер вимогливий, дає зауваження, критикує. Але коли ніхто не чує, хвалить:
Георгій Білошицький фото
Георгій Білошицький

– Всі хлопці молодці, талановиті актори з великим майбутнім. Це їх перша серйозна театральна робота. Діти активно брали участь у створенні образів.

Георгій Білошицький за фахом педагог, друга вища освіта – психолог. Тож робота з дітьми далася не важко. В режисера це вже третя драматургічна п'єса. Має досвід і з дорослими акторами, але каже, що з дітьми набагато цікавіше працювати.
вистава Мрії третього поверху у Вінниці фото

– Спочатку їм було важко, але я їм сказав; "Як тільки ви стали на сцену, ви не діти, ви – актори". Постійно нагадую їм, для чого ми це робимо – аби виховувати толерантність до переживань інших, – ділиться режисер.

Спектакль розрахований на широкий загал, оскільки тема війни торкнулася багатьох людей. Сьогодні на прем'єру вистави запросили бійців АТО, які проходять лікування в Вінниці, керівництво області і міста, Лідію Білозерову – народну артистку, Таю Славінську – режисера музичного театру, директорів вінницьких шкіл. Також запрошення надіслали в управління освіти, культури, молоді та спорту.
вистава Мрії третього поверху у Вінниці фото

Прем'єра дитячої вистава «Мрії третього поверху» відбудеться сьогодні о 18-й годині в театрі ляльок.

Після прем'єри виставу покажуть дітям з вінницьких шкіл та всім охочим. Квиток коштуватиме 20 гривень.


Фото Вікторії Вербовецької

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ТЕАТР

  наступна публікація Вінницький театр «вдихне життя» у вірші Жадана

  попередня публікація У чиїх руках оживають вінницькі ляльки (ВІДЕО)