фільм «Къырым» фото

Вінничанка з Об'єднаних Арабських Еміратів покаже свій фільм землякам

11 травня 2016, 15:57

Чотири дні засобами мистецтва говоритимуть у Вінниці про Крим

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанка з Об'єднаних Арабських Еміратів покаже свій фільм землякам

    Додати коментар


Чотири дні засобами мистецтва говоритимуть у Вінниці про Крим

Ми вже писали про те, що цьогорічний Міжнародний фестиваль оповідання "Intеrmezzo" присвятять морській тематиці. У програмі чотириденного фестивалю — більше 40 подій, пов'язаних із літературою, кіно, візуальним мистецтвом. Сьогодні організатори фестивалю розповіли детальніше про учасників фестивалю, повідомляє Vlasno.info.

Гасло фестивалю: "Приватні моря, спільні береги". Учасники намагатимуться створити діалог, який проговорюватиме сучасну ситуацію у країні засобами мистецтва.

Спеціальну програму присвятять Криму та кримським татарам, проблемам культурної ідентичності півострова, історичній долі народів Криму, темі втраченого та віднайденого дому.
Олександр Вешелені фото
Олександр Вешелені, фото Людмили Кліщук

– Кримською програмою ми намагаємося проговорити меседж, що саме через кульутру ми зможемо відвоювати всі наші етнічні, культурні, політичні інтереси, – каже програмний директор фестивалю Олександр Вешелені. – Ми проговоримо те, що дім — це місце, куди треба повертатися, навіть якщо важко туди повертатися.

Запросять на фестиваль і громаду кримських татар, які проживають зараз на Вінниччині.

Серед міжнародних учасників: чеський кінодокументаліст Бржетіслав Рихлік, білоруський письменник та перекладач Альгерд Бахаревіч, вірменська письменниця і драматургиня Неллі Шахназарян, директор Фестивалю Конрада у Кракові Ґжеґож Янкович, британська письменниця Лілі Хайд.

Вінничанка, яка проживає в Об'єднаних Арабських Еміратах Ксенія Жорноклей, презентуватиме свій фільм «Къырым». Презентує і Наріман Алієв свою добірку фільмів "Кримські історії", відбудеться показ фільму "Хайтарма" Ахтема Сеїтаблаєва, документальний фільм "Крим. Як це було" та інші.

Торік фестиваль відвідали більше двох тисяч зацікавлених вінничан, гостей з інших міст країни та сусідніх країн. Цьогоріч організатори очікують ще чисельнішу аудиторію.

Із програмою фестивалю ознайомимо наших читачів згодом.


Головне фото: кадр з фільму «Къырым»

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення