video-vlasno

На Покрову козаки молилися, одружувалися і захищали Україну

14 жовтня 2016, 15:55

Свято Покрови українське козацтво дуже поважало

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Покрову козаки молилися, одружувалися і захищали Україну

  адміністратор   Додати коментар




Символічно, що 14 жовтня українці відзначають відразу три свята: День захисника України, День Українського козацтва та день святої Покрови Пресвятої Богородиці. Саме свято Покрови українське козацтво дуже поважало. Ікону Пресвятої Богородиці брали з собою у походи, а у новому січовому таборі найперше будували Покровську церкву. Козаки завжди молилися своїй святій покровительці перед важливим походом чи подією.

Із 2015 року у свято Покрови відзначають українці День захисника України, що став державним святом. Колись козаки захищали наші землі, сьогодні – воїни у зоні АТО. Спливають роки, минають століття, але ціль у наших захисників одна – боронити Україну від ворога лютого та зберігати її державність.

До Дня Українського козацтва Вінницький козацький полк імені Івана Богуна презентує відеоролик про українського козака-супергероя.

Режисер – Олена Мортко; відеограф – Костянтин Сніцар

 


  адміністратор   14 жовт. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення