Фільму про «кіборгів» вінничани аплодували, стоячи

Фільму про «кіборгів» вінничани аплодували, стоячи

08 березня 2015, 13:00

Вінничани побачили стрічку «Добровольці Божої чоти»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Фільму про «кіборгів» вінничани аплодували, стоячи

    Додати коментар


З мінімальною кількістю реклами, без бігбордів по місту вінницький кінотеатр «Родина» зібрав повний зал охочих подивитися український фільм про «кіборгів».

Деяких героїв (Героїв) фільму вже немає в живих. Тому вечір розпочали з хвилини мовчання, ушанувавши тих «кіборгів», які вистояли, але не вижили.

У стрічці пронизливо звучали слова польового командира «Правого Сектору» з позивним «Гатило». Вони стануть (можливо, вже стали?) військовими афоризмами ХХІ століття. На кшталт: «Ми повинні довести те, що не змогли доказати хлопці з УПА. Вірю, що ми виграємо цю війну», «Ми воюємо на «Дай Бог», «Це не гріх – мати на собі кров людини, яку рятуєш», «Ця війна – це реванш зла, вона не священна».

– Цей фільм – як щеплення, як потужні антибактеріальні ліки проти апатії, істерики, зневіри в наших серцях. Цей фільм надію, віру, силу на подальшу боротьбу – так ми швидше переможемо, - каже один із творців фільму.

Між іншим, один із героїв фільму – провідник «Правого Сектору» Дмитро Ярош, тоді (літо-осінь 2014 року – Авт.) ще не поранений, закликає не здавати Донецький аеропорт, стояти за цю Цитадель Мужності та нездоланності українського духу.
dobrovoltsi1
«Кіборг», один із героїв фільму, з позивним «Чуб», також був присутнім на показі. Порадив вінничанам гуртуватися.

– Вас зараз тут, у Вінниці, зібралася ціла громада. Якщо ви співпрацюватимете, вирішуватимете якісь побутові проблеми міста – ви цим допомагатимете і фронту. Бо хлопці, які повертатимуться із фронту, бачитимуть, що вони не марно там боролися, що Україна інша, та, яку вони захищають – вона змінюється на краще. Люди розвиваються та працюють над собою. Прошу вас про єдине від імені тих, кого вже немає і тих, хто зараз бореться – працюйте над собою. Бо ті хлопці пишуть історію, а результат – тут, – закликав «Чуб».

Звертаючись до містян Вінниці, «кіборги» сказали, що війна мирних жителів – на місцях, аби захистити свої інтереси від антиукраїнського, бо «війна йде на всій Україні, війна йде за українські серця, за серця кращих українців».

Подякували «кіборги» і режисерові фільму Леонідові Кантеру «за ті емоції, за ті ракурси, які вже третій раз пробивають наскрізь». А сам режисер закликав, що аби війна не була даремною – потрібна допомога пересічних українців: не фінансова, а допомога дії.

– Ви повинні, як і ці хлопці, не припиняти свою боротьбу. Бо бійці, які повертаються після війни та бачать, що нічого в їхніх містах не змінилося – їм страшенно гірко! Навіщо їм повертатися, якщо у їхньому будинку на їхній вулиці такий самий срач? Якщо так само на зупинках валяються набухані люди? Якщо в парках недопалки біля кожної лавки? Найперше в цій війні ми повинні перемогти жлоба в собі. Коли його переможемо – ось тоді буде жити класно в цій країні! Намагайтеся змінити своє місто власноруч, – емоційно та проникливо говорив Леонід.
dobrovoltsi2Закликав митець допомогти українському кіно – просто в нього повірити та забути комплекс меншовартості. Як аргумент – навів приклад з українською армією, коли допомога волонтерів та віра в перемогу допомогли їй постати з колін.

Фільм «Добровольці Божої чоти» покажуть за кордоном з дещо видозміненою назвою «The Ukrainians», бо творці хочуть, щоби саме таким був образ українців у світі – незламні, не гастербайтери, вільні люди.

А ще із вуст «кіборгів» вінничани почули про те, в чому полягає різниця між росіянами та кацапами. Аби дізнатися цю таємницю – завітайте на покази фільму, які відбудуться наступного тижня у кінотеатрі «Родина». Патріотичний пафос, бойовий дух у супроводі драйвової музики гурту «Кому Вниз» та добряча доза чоловічого військового гумору гарантована.

Фільм вже побачили понад 20 міст України, подано заявки на більше, ніж 200 світових кінофестивалів.

Добровольці не отримують жодної фінансової допомоги, довідок про статус учасника АТО, в разі смерті бійця родина не отримує соціальних виплат. Вони просто стоять за Україну. Живим щитом.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  КІНО

  наступна публікація Перший український серіал — про Майдан та війну

  попередня публікація У Каннах покажуть фільм про АТО