бурштиновий янгол фото

На вінницьких благодійників чекає «бурштиновий янгол»

26 січня 2017, 10:17

У Вінниці стартував прийом заявок на участь у регіональному конкурсі серед волонтерів та благодійників «Благодійна Україна»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На вінницьких благодійників чекає «бурштиновий янгол»

    Додати коментар

У Вінниці стартував прийом заявок на участь у регіональному конкурсі серед волонтерів та благодійників «Благодійна Україна». Конкурс на території Вінниччини проходитиме у вдруге, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Минулого року благодійники надіслали більше 140 заявок. П'ятеро людей, які отримали бурштинових янголів у Вінниці, отримали ще й всеукраїнські нагороди.
Дмитро Костирко фото

– Такі конкурси потрібні для самих волонтерів, адже на них вони відчувають свою важливість. Під час конкурсів спілкуються між собою й починають організовувати спільні проекти, – говорить голова регіонального етапу конкурсу «Благодійна Україна» Дмитро Костирко.

Експертна комісія конкурсу складається із 45 представників зі всієї України, які займаються благодійністю. Кожен член комісії відповідає за певну номінацію, яких є 12. Головна нагорода конкурсу «бурштиновий янгол», якого ще називають «оскар благодійності».

– Заявку кожного конкурсанта переглядає мінімум п'ять представників: вони ретельно вивчають заявки та виставляють бали, які пізніше підраховуються, й вибирають найкращих. Інтрига про переможців зберігається до останнього й, вже безпосередньо, на концерті вручають грамоти й нагороди, – каже Дмитро Костирко.
конкурс "Благодійна Україна" фото

Такі конкурси дозволяють людям ближче познайомитись із волонтерами й не боятися передавати через них допомогу.

– Благодійність не має мотивації, я ніколи не ставила собі за мету десь брати участь, тому зовсім випадково дізналась від знайомих про проведення конкурсу. З чоловіком почали займатися благодійністю ще дев'ять років тому й в нас ще жодного року не було такого чудово результату, як цього року: ми зібрали майже півтора мільйони гривень та провели 88 благодійних акцій, – каже переможниця минулорічного конкурсу Діана Мороз. – Ми спеціально не створюємо ніякої офіційної організації, щоб кожен із людей міг просто прийти й допомагати. Це не обов'язково може бути грошова підтримка. Хтось може дати гроші, а інший може поїхати й прочитати дітям казочку, обоє допомагають тим, чим мають змогу.

Щоб стати учасником конкурсу, необхідно заповнити форму заявки. Ви можете подавати заявки у кілька номінацій. Також можна номінувати своїх благодійників – партнерів чи спонсорів, або ж реципієнтів (набувачів допомоги – прим. авт.), які використовують її максимально ефективно. Кінцевий термін подачі заявок – 19 лютого 2017 року. Церемонія нагородження переможців відбудеться навесні 2017 року.

Фото Мирослави Слободянюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення