шевченківський квест фото

Переможці шевченкового квесту передадуть призовий фонд дітям-сиротам

10 березня 2017, 13:15

Вінницькі полісмени, студенти та політики змагалися в тому, хто краще знає вірші Шевченка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Переможці шевченкового квесту передадуть призовий фонд дітям-сиротам

    Додати коментар


Квест на честь 203 річниці з дня народження Тараса Шевченка зібрав студентів, політиків та поліцейських. Три команди змагалися в ерудит-змаганні на тему, хто краще обізнаний із творчістю найвідомішого українського поета. Про те, наскільки вінничани добре пам'ятають твори "Кобзаря", слідкував кореспондент Vlasno.info.
шевченківський квест фото
Учасники квесту в бібліотеці Тімірязева

Після офіційних церемоній з покладанням квітів та громадських заходів, присвячених Тарасові Шевченку, на майдані Небесної Сотні стартував квест. Представники трьох команд отримали паперові підказки, які мали б нагадати їм, де шукати наступну точку із завданням. Цікаво, що в кожній команді було близько 5 учасників і склад їх був неймовірно різноманітний: від віку та статі, до роду занять.
шевченківський квест фото
Команда "Шевченкові Кобзарі" пишуть віршований заповіт нащадкам

До "Шевченкових Кобзарів", наприклад увійшли молоді вінницькі політики та громадські активісти. Капітан команди Денис Котов наголосив на тому, що програма на його думку була цікавою, але не настільки складною, щоб абсолютно не вгадати відповідей:

— Звісно, шкільна програма нашій команді здалася в пригоді, але загалом, в нас немає таких, хто б не пам'ятав елементарних відомостей про Шевченка та його віршів, — наголосив Котов.
шевченківський квест фото
Команда поліцейських знайшла потрібного інструктора

Сенс квесту полягав у тому, щоб згідно з підказками інструкторів, команди знайшли певну локацію в обласній науковій бібліотеці ім. Тімірязева, а потім виконали завдання, пов'язані із найвідомішими творами Шевченка. Наприклад, у відділі старих документів знаходилася інструкторка, яка грала роль фрейліни британської королеви на ім'я Еліс. Вона зустріла "Шевченкових Кобзарів" такими словами:

— Королева прочитала в ранковій газеті "Таймс", що сьогодні день народження Тараса Шевченка і забажала дізнатися про нього трошки більше інформації. Ви маєте їй в цьому допомогти.
шевченківський квест фото
шевченківський квест фото
Команда натрапила на героїню шевченківського твору "Відьма"

Тому команда була змушена розшукати одне з видань творів поета, перекладене іноземними мовами, а потім записати умовне відеозвернення до королеви англійською мовою.

Кожен з інструкторів квесту уособлює певних героїв віршованих творів Шевченка. Серед кімнат бібліотеки заховалися козаки у шароварах, відьма та інші.
шевченківський квест фото

На четвертому поверсі розташовувалися інструкторки з театральної студії "Мельпомена" Аліна Кутілова та Анастасія Мортко, які так само мали надати учасникам певні тематичні завдання.
шевченківський квест фото
Учасники квесту роблять селфі з "Україною"

— Я граю "Україну" і всі команди, які потрапляють до мене мають скласти віршований заповіт для нащадків, — розповідає Аліна.

Друга команда, яка прибігла писати заповіт, складається виключно з вінницьких поліцейських і має назву "Кобзарі". Один з найдовших заповітів надиктувала представниця команди офіцер прес-служби Вінницької Нацполіції Тетяна Фіщук.

А по сусідству команда студентів Університету "Україна" потрапила до Анастасії Мортко, яка була в образі Лілеї.
шевченківський квест фото

— Ви мусите відгадати, хто я така? Подивіться, на кого з героїв шевченкових творів, я схожа? — питає в команди дівчина.

— Кульбаба? — нерішуче перепитують учасниці квесту, які протягом кількох хвилин шалено гортають сторінки "Кобзаря" та намагаються пригадати, кого їм нагадує костюм Анастасії.
шевченківський квест фото
Анастасія Мортко в образі шевченкової "Лілеї"

Наприкінці квесту, коли команди пройшли всі етапи, журі визначає переможцем команду правоохоронців "Кобзарі". Проте поліцейські призовий фонд в 500 гривень вирішують витратити на допомогу одному з дитбудинків Вінницького району.
шевченківський квест фото
Після квесту учасники зібралися на чаювання

— Наша команда додасть трохи власних коштів та придбає солодошів для дітей-сиріт, — повідомляє учасникам одна з офіцерок поліції, не забуваючи про те, що Тарас Шевченко сам в дитинстві залишився круглим сиротою.

Нагадаємо також, що під час Шевченкових читань, учасники декламували вірші поета різними мовами.

Фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення