традиційне вбрання мешканок Крижопільського району фото

Завдяки «Євробаченню» про традиційне вбрання вінничанок дізнається весь світ

09 травня 2017, 20:34

На «Євробаченні», яке цього року проходить в Україні, гостям пісенного конкурсу продемонструють традиційне вбрання українських жінок

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Завдяки «Євробаченню» про традиційне вбрання вінничанок дізнається весь світ

    Додати коментар


На «Євробаченні», яке цього року проходить в Україні, гостям пісенного конкурсу продемонструють традиційне вбрання українських жінок. Перший півфінал відкриють проектом «Спадок» – автентичними роликами, присвяченими етнічним образам українок.

Загалом автори проекту анонсують 16 коротких відеороликів, в яких покажуть жіноче святкове вбрання мешканок різних регіонів України кінця XIX – початку XX століття. Наразі в мережу виклали шість роликів проекту, в яких демонструють старовинне вбрання мешканок окремих районів Вінниччини, Івано-Франківщини, Житомирщини, Рівненщини, Тернопільщини та Чернівеччини.

Вінницьку область цього разу представить Крижопільський район. У відео демонструють старовинний костюм мешканок цього краю: вишиту сорочку з червоно-чорним орнаментом, чорну запаску, червоний пояс, чорні чоботи, головний убір, який складався з кички, чепця та шовкової хустки, та прикраси – сережки, рогове намисто, згарду та баламути.
традиційне вбрання мешканок Крижопільського району фото



А насолодитися красою українських жінок усі телеглядачі мають змогу вже сьогодні – перший півфінал стартує о 22.00.

Фото та відео: Film.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення