Микола Леонтович фото

На Вінниччині запровадять премію імені Леонтовича

18 вересня 2017, 15:01

Її вручатимуть професійним композиторам та хоровим колективам

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині запровадять премію імені Леонтовича

    Додати коментар

На Вінниччині запровадять премію імені Миколи Леонтовича, яку вручатимуть професійним композиторам та хоровим колективам. За відповідне рішення депутати проголосували сьогодні, 18 вересня, під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та обласних програм, повідомляє Vlasno.info.

Розмір премії — 20 тисяч гривень. Як зазначила заступниця начальника управління культури і мистецтв вінницької облдержадміністрації Валентина Троян, запроваджують її задля популяризації особистості та творчості Миколи Леонтовича. Особливо, серед підлітків.

— Цього року на державному рівні відзначається 140 років від дня народження Леонтовича. Також цілу низку заходів затверджено по області. Ми провели невелике дослідження серед дітей мистецьких шкіл, спитали: ви знаєте, що таке "Щедрик"? Кажуть: "знаємо". Наспівати можете? "Можемо". Питаємо: "а хто автор?" Кажуть: "якийсь американський композитор". Тому Леонтович має отримати належне, ми маємо його популяризувати, — сказала посадовиця.
Валентина Троян фото
Валентина Троян, фото Тамари Тисячної

Як зазначається у положенні про премію, вона присуджуватиметься щороку в грудні до Дня народження композитора. Кошти на неї виділятимуться з обласного бюджету.

Журі оцінюватиме твори професійних композиторів, які були написані та опубліковані протягом останніх двох років та стали відомі не пізніше, як за два місяці до дати присудження премії. А також твори професійних хорових колективів, які створили і показали свої програми протягом останнього року та зробили значний внесок у популяризацію творчості Миколи Леонтовича. Премія не присуджуватиметься посмертно. А ті, хто отримав її один раз, зможе подаватися повторно через три роки.

Нагадаємо, на початку серпня цього року активісти провели фестиваль у селі Шершні Тиврівського району, де знаходиться хата композитора. Будинок в аварійному стані і таким чином активісти хотіли привернути увагу до цієї проблеми.

Головне фото: newskraine.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення