Журналісти-фрілансери та студенти теж змагатимуться за конкурсні 100 тисяч

Прізвища вінницьких журналістів шифруватимуть задля конкурсу

13 березня 2018, 08:02

Журналісти-фрілансери та студенти теж змагатимуться за конкурсні 100 тисяч

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Прізвища вінницьких журналістів шифруватимуть задля конкурсу

    Додати коментар

Журналістські матеріали про реформи і децентралізацію вже другий рік поспіль будуть проходити конкурсний відбір. Переможці отримають від 3 до 10 тисяч гривень, а загальний бюджет конкурсу складає 100 тисяч гривень. Оцінюватимуть роботи в трьох номінаціях окремо для кореспондентів онлайн-видань, газет та телебачення і радіо. Про це йшлося на прес-конференції щодо обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», повідомляє Vlasno.info.

Крім того, Вінницька обласна рада та комітет Верховної Ради з питань місцевого самоврядування направили лист щодо співробітництва в рамках конкурсу із Єврокомісією, Євросоюзом і представництвом Євросоюзу. У ньому висловлюються сподівання стосовно розширення кола самих нагороджених та напрямків заохочень.

Голова Вінницької облради Анатолій Олійник зауважив, що матеріали журналістів-фрілансерів, які були опубліковані в офіційних ЗМІ, теж допускаються до конкурсу.

– Зміни торкнуться й складу конкурсної комісії: цього року він буде не персоніфікований, а за посадами. Це дає можливість у разі відсутності одного члена комісії бути присутнім замість нього іншому. Також у 2018 році ми включили до комісії всіх депутатів обласної ради, що входять до постійної комісії з питань свобод слова, інформаційного простору та реформування друкованих ЗМІ, - говорить Анатолій Дмитрович. - Журналістські роботи, як і торік, оцінюватимуть за такими основними критеріями: актуальність, фаховість, креативність, об'єктивність, неупередженість.

preskonferencia gurnalisty  v

У свою чергу, народний депутат Сергій Кудлаєнко сказав про необхідність звернення до Ради Європи, аби залучити максимальну кількість журналістів до конкурсу:

– Адже таким чином висвітлюються кращі практики реформ місцевого самоврядування. А також надається стимул об'єднаним територіальним громадам, тим людям, які сьогодні працюють над децентралізацією на місцях. Спонукати їх бути активнішими. Адже, на жаль, Вінницька область стосовно об'єднання територіальних громад не на лідерських позиціях. Отже, нам необхідно працювати спільно.

preskonferencia gurnalisty  m

Були озвучені пропозиції продовжити термін подачі журналістських робіт, а також шифрувати прізвища автора роботи. Їх внесла голова постійної комісії облради з питань свободи слова, інформаційного простору та реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації Тетяна Редько. А також звернулася із проханням до Анатолія Олійника щодо вирішення питання відносно співпраці обласної ради із профільним департаментом, так як є проблема інформаційної закритості:
– Співпраця журналістів і виконавчої влади має бути злагодженою і плідною, адже всі ми працюємо на благо і розвиток України.

preskonferencia gurnalisty n

Виконувачка обов'язки завідувача кафедри журналістики філологічного факультету Донецького національного університету Олена Тараненко підтримала пропозиції Тетяни Редько та подякувала за внесення інноваційного рішення про залучення студентства до конкурсу, адже студентам важко знати платформу для публікацій.
Анатолій Олійник сказав, що всі пропозиції щодо внесення змін розглядатимуть на Конкурсній раді, засідання якої відбудеться вже за тиждень.

Читайте також: Вінницьким учителям пропонували взяти участь у конкурсі 

Фото: Єлизавета Лисак

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення