Вінничанин впроваджує ідею інформаційної підтримки сіл на національному рівні

Якщо про село не пишуть в пресі – люди думають, що його не існує!

25 травня 2018, 16:43

Вінничанин впроваджує ідею інформаційної підтримки сіл на національному рівні

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Якщо про село не пишуть в пресі – люди думають, що його не існує!

  Vlasno.info   Додати коментар

Про конкурс місцевих громад "Сучасне село - 2018", організатором якого виступили журналісти Vlasno.info та щотижневої газети "Правди сила", висловив свою думку співзасновник "Медіа центру "Власно" Володимир Воловодюк:

– Сьогодні надзвичайно важливо зняти інформаційну блокаду з наших українських сіл. Населення країни в переважній більшості проживає в селах, але про те, як там живуть люди, в сучасних ЗМІ замало інформації. Сторінки газет та сайти майорять новинами про політичні "розборки", про якісь гучні справи. А про те, як живуть звичайні люди, майже нічого не відомо.

Цими днями журналісти "Медіа центру "Власно" знайомлять сільських голів Вінниччини з умовами конкурсу місцевих громад ("Сучасне село - 2018"). В розмові сільські голови діляться своїми здобутками. Розказують про відремонтовані дороги та дахи шкіл, про встановлені котли та дитячі майданчики і, навіть, про облаштування нових парків. Хвалять свої спортивні команди, танцювальні та народні колективи. Дехто рекомендує приїхати відпочити у новостворені зелені садиби в їхніх селах. Коли наші журналісти чують всю цю інформацію, щоразу кажуть: "Круто! А ми й не знали, що в них там таке є! Треба про це написати".

– Наші журналісти про це все писали б, але ж звідки їм про це знати. Хтось має нам про це розказати, щоб ми написали в своєму ЗМІ. Селянам треба налагоджувати контакти з пресою. Бо якщо про село не пишуть, то про нього ніхто й не знає, не звертає уваги. Тоді в людей складається враження, що такого села не існує! Часто сільські жителі обмежуються інформацією про себе в районній газеті. Але це хибний шлях. Якщо "розкручувати" село, треба, щоб і всеукраїнська увага і, навіть, міжнародна увага були прикуті до села! В нашій країні проходить децентралізація, тому тема наповнення бюджету сіл зараз актуальна як ніколи. Наша земля багата на урожаї, багата на красиві місця, це треба використати, аби збільшувати надходження до бюджету. Але ж як інші люди довідаються про ваші нові підприємства, в які можна інвестувати, про продукцію, яку вони виробляють, про нові туристичні місця? Їх треба рекламувати, писати про них в пресі, тоді інформація знайде свого кінцевого споживача, який приїде і привезе кошти за товари та послуги сільським підприємцям, – продовжує Володимир Воловодюк.

Участь в подібних конкурсах, тим більше медійних, де про ваші села читають щось цікаве, обговорюють – це вже позитив! Вас починають впізнавати, у сіл створюється позитивний образ. Місцевим жителям теж дуже подобається, коли про них пишуть. Люди починають пишатись своїми здобутками, у них з'являється бажання рухатись далі, організовуватись і продовжувати робити своє село кращим. Звісно, все це з'явиться не одразу. Участь в конкурсі місцевих громад "Сучасне село - 2018" – це тільки один з кроків, але це стратегічний крок. Надалі треба постійно підтримувати село інформаційно: створити групу в соцмережах, привести до ладу сайт, постійно запрошувати пресу на заходи, які відбуваються в селі, написати офіційну історію села та розмістити її у Вікіпедії, зняти фільм про життя своєї громади тощо. Загалом, використовувати будь-який привід, щоб привернути увагу до свого села та до своєї громади.

Володимир Воловодюк каже, що з ідеєю про інформаційну підтримку сіл він зараз бере участь в проекті телеканалу ICTV "Нові лідери". На участь в цьому проекті зареєструвалось більше восьмисот людей з різних куточків України.

33382265 1868649519862595 6748502921874243584 n 1

– В кожного учасника є своя ідея про те, як зробити Україну кращою, – коментує головну мету конкурсу Володимир Воловодюк. – За мене та мою ідею проголосувало близько шестисот людей, зараз я вже входжу в першу п'ятидесятку нових лідерів. Саме перших п'ятдесят лідерів підуть в другий тур і зможуть презентувати свої ідеї через телеекрани. Тому люди, які мене знають, або ті, кому подобається моя ідея інформаційного розвитку сіл, може (зареєструватись) та (проголосувати за мою кандидатуру) на сайті "Нові лідери" та допомогти нашим селам розвиватись.

Нагадаємо, що журналісти "Медіа Центру "Власно" дослідили, що про деякі села Вінниччини Вікіпедія нічого не знає.

Фото надані: Vlasno.info, Володимир Воловодюк.


  Vlasno.info   25 трав. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення