Польський квінтет підготував для вінничан Різдвяний подарунок

Польський квінтет підготував для вінничан Різдвяний подарунок

07 січня 2015, 09:16

До Вінниці завітає польський гурт Vołosi, всеукраїнський тур якого присвячений мирному Донбасу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Польський квінтет підготував для вінничан Різдвяний подарунок

    Додати коментар

Струнний квінтет Vołosi повертається до української публіки з різдвяним настроєм та новими композиціями. Музиканти легко вплітають класичні мелодії європейських композиторів у потоки балканських, трансильванських і карпатських мотивів, поєднуючи вишуканість і майстерність виконання з невимушеністю, спонтанністю та надзвичайною емоційністю.

– Минулого року на мапі зимового туру Vołosi з'явився Алчевськ, що дало можливість відвідати унікальну садибу Мсциховського, розташовану неподалік. Віолончелі та гуральські скрипки зазвучали у вітальні із виходом в сад, запалав камін, зігріваючи давні стіни та людей, що заповнили дивом збережені кімнати. Радісно, привітно і щиро — як і задумувалось господарем садиби. А потім — морозний вечір і переповнена концертна зала в Алчевську. Схвильовані і натхненні відвідувачі розповідали, що це перший за багато років справжній концерт для міста... Зараз Алчевськ знаходиться у зоні воєнних дій, садиба зачинена, про музику не йдеться. Пам'ятаючи, що може бути інакше, з вірою у повернення та нову зустріч — різдвяний тур гурту Vołosi присвячується садибі Мсциховського і мирному Донбасу. – повідомляє прес-служба агентства «АртПоле» про цьогорічний тур польського квінтету.
voloshi1Перша зустріч віртуозів-поляків з українською публікою відбулася під час міжнародного фестивалю «АртПоле» у 2012 році в мальовничому селі Уніж, що на Івано-Франківщині.

Відтоді серця українців-меломанів і полонили харизматичні поляки.

Трохи історії. Офіційною датою заснування гурту прийнято називати 2010 рік. Саме цього року струнний квінтет «Vołosi» отримав кілька нагород на фестивалі «Nowa Tradycja 2010», організатором якого було Польське радіо.

Екзотичну музику творять:

 – Кшиштоф Ласон (скрипка)
 – Збігнєв Міхалек (скрипка),
 – Ян Качмажик (альт),
 – Станіслав Ласон (віолончель)
 – Роберт Вашут (контрабас).

У колективі зустрілися люди, які навчалися музики за різними методиками та, відповідно, прийшли до неї по-різному. Є серед них і академічні музиканти, і «традиціоналісти». Крім того, польські митці дуже глибоко знайомі з карпатськими фольклорними музичними традиціями. Коли стикаються ці два музичні світи, народжується нова, невідома та цікава музика.
volosi 6961965
Хлопці вже встигли підкорити не одну країну світу. Серед них: Німеччина, Грузія, Данія, Великобританія, Швеція та інші. У кожній з них – захват від почутого та побаченого.

Проект пройде за підтримки за підтримки Польського Інституту та Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці..
Зустріч у Вінниці: 18 січня у Обласній філармонії (Хмельницьке шосе, 7), вхід вільний. До речі, напередодні концерти відбудуться і у Львові, Рівному та Києві, але лише для вінничан вхід буде безкоштовним!

Початок виступу – орієнтовно о 18.00. Прохання від організаторів прийти завчасно, аби не довелося сидіти на сходах. Оскільки очікується аншлаг.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення